Turnsters Longa Woudenberg door naar Districtkampioenschappen

20 mei 2012 om 00:00 Nieuws

WOUDENBERG - Het wedstrijdseizoen voor de turnsters van Longa zit er alweer bijna op. Na twee voorrondes wisten verschillende meiden door te dringen tot de regiofinales van Midden-Nederland. Een aantal meiden heeft het dit seizoen wel erg goed gedaan. Zij turnden in de regiofinales zo goed dat ze zich wisten te plaatsen voor de districtkampioenschappen. Er zijn in totaal zeven turnsters door uit drie verschillende divisies.

In de 5e divisie plaatsten Anna Suurmeijer, Anna van Ginkel, Lotte van Rossum en Inge Bouman zich voor het districtkampioenschap. Anna Suurmeijer turnt in de categorie pupil 1, niveau 10 en moest het in de regiofinale opnemen tegen 37 turnsters. Door omstandigheden heeft Anna minder kunnen trainen dan de andere meisjes. Toch wist zij een keurige 14e plaats te behalen. Anna van Ginkel turnt in de categorie Jeugd, niveau 8. Zij deed het vooral erg goed op sprong en vloer en behaalde ook de 14e plaats van de 36 turnsters. Lotte van Rossum en Inge Bouman turnden in de categorie Junior, niveau 7. Zij namen het op tegen 32 turnsters. Lotte had een mooie vloeroefening en werd 10e. Inge heeft voor deze regiofinale bijna niet kunnen trainen door een blessure. Toch behaalde ze de 15e plaats.

In de 4e divisie zijn Roos-Marie van de Lagemaat en Renee Hazeleger door naar het districtkampioenschap. In de regiofinale haalde Roos-Marie een hoog cijfer op vloer en werd 10e. Renee turnt in de categorie jeugd, niveau 7 en turnde een topwedstrijd. Zij behaalde de 6e plaats en viel daarmee net buiten het podium. Beide turnsters namen het op tegen 35 deelneemsters.

In de 3e divisie is Daimy Spyrakos door. Daimy is op dit moment de enige turnster van Longa binnen deze divisie. Het is dan ook erg knap dat zij zich na twee prima voorrondes wist te plaatsen voor het districtkampioenschap.

Het districtkampioenschap voor de 3e en 4e divisie zal plaatsvinden op 26 mei en 2 juni in Amsterdam. De 5e divisie zal op 16 juni in actie komen in Amersfoort.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie