Grebbeliniedag Woudenberg: Nederland Paraat

11 mei 2012 om 00:00 Nieuws

WOUDENBERG - Zaterdag 19 mei is de Grebbelinie, met haar spannende oorlogsverhalen en prachtige natuur, het decor van tal van activiteiten. Ondernemers en vrijwilligers organiseren gezamenlijk Grebbeliniedag 2012. Zij willen de bezoekers graag kennis laten maken met al het moois en lekkers van de Grebbelinie. Ook in Woudenberg is veel te beleven op Grebbeliniedag.

Hoeve De Beek organiseert op vrijdag 18 en zaterdag 19 mei weer Nederland Paraat. Hier worden de mobilisatiedagen van 1939-1940 uitgebeeld met veel authentieke details. Ook op het terrein van Hoeve de Beek staat de geheimzinnige Bandritzer. Hier kunnen bezoekers een intrigerende tijdreis maken langs verschillende episodes uit de Gelderse militaire geschiedenis.

De stichting Grebbelinie in 't Vizier verwelkomt bezoekers graag in haar nieuwe onderkomen, op een steenworp afstand van de loopgraaf. Uniformen, maquettes, filmpjes en voorwerpen vormen het bijzondere verhaal van de Gelderse Vallei in oorlogstijd.

Adres: Brinkkanterweg 23, Woudenberg

Grebbelinielunch

Genieten van de rust en het uitzicht over de weilanden. Met een heerlijke Grebbelinielunch en een lekker drankje. Dat kan bij theeschenkerij De Uitrusting aan De Steeg 6. Even de benen strekken kan in Woudenberg bij Valleisport aan de Zegheweg 49. Hier speelt u met de Grebbeliniebon een ontspannen potje Boerenfrisbee. Het spel duurt ongeveer een uur en men loopt een verrassend parcours door de wei en over de liniedijk.

Bij de VVV-kantoren en bij diverse recreatiebedrijven langs de linie is de Grebbeliniebon te koop. Deze bon is op Grebbeliniedag te gebruiken voor een drankje, een heerlijke lunch, een leuke activiteit en nog een drankje. Er doen twaalf ondernemers mee met deze speciale actie op Grebbeliniedag. Deze bedrijven zijn met elkaar verbonden door een prachtige fietstocht.

Zo kan men met de Grebbeliniebon een partijtje midgetgolf of boerenfrisbee spelen, een kanotochtje maken of een echte Grebbeliniesurvival beleven. Ook zijn er rondleidingen met een gids of MP3. De horeca serveert op Grebbeliniedag speciale soldatenlunches en drankjes.

De bonnen zijn in de voorverkoop bij de VVV-kantoren en bij de deelnemende bedrijven. De Grebbeliniebon kost € 12,50 voor volwassenen en € 5,00 voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie