Nieuw voertuig voor de Jeugdbrandweer Woudenberg

5 februari 2012 om 00:00 Nieuws

WOUDENBERG - De jeugdbrandweer Woudenberg heeft op 2 februari een nieuw brandweervoertuig in gebruik genomen. Het voertuig werd op donderdagavond 2 februari door postcommandant René Mulder feestelijk onthuld door het opheffen van het rookgordijn rond de auto. Daarna droeg hij de sleutels officieel over aan de bevelvoerster van het Jeugdbrandweerkorps Woudenberg, Alieke Carreé.

Bij de aanschaf, het opknappen en het inrichten van het voertuig heeft de jeugdbrandweer veel (financiële) steun ontvangen van bedrijven en personen uit Woudenberg en omgeving. Van der Burg Trucks & Trailers en Barten Metaal, beide uit Woudenberg, de Fa. Rema Automaterialen en Gereedschappen uit Scherpenzeel en de Veiligheidsregio Utrecht hebben ervoor gezorgd dat de jeugdbrandweer Woudenberg nu weer kan beschikken over een uitstekend eigen voertuig.

De leden van de jeugdbrandweer zijn deze personen en bedrijven dankbaar voor hun bijdrage en hun medewerking.

Het nieuwe voertuig is zowel aan de binnen,- als aan de buitenkant volledig opgeknapt. Zo zijn de banken in het voertuig opnieuw bekleed en zijn er gordels aangebracht.

Het voertuig is opnieuw gespoten en daarna voorzien van nieuwe brandweerstriping en het logo van de jeugdbrandweer Woudenberg. De complete kastinrichting is vervangen en er zijn nieuwe materialen in het voertuig geplaatst, zoals brandweerslangen en andere blusmaterialen.

Ook aan het technische gedeelte en aan de pompinrichting zijn onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd.

Het voertuig zal, behalve op de oefenavonden van de Jeugdbrandweer, ook worden gebruikt voor het vervoer naar en de deelname aan de Jeugdbrandweerwedstrijden die periodiek in het hele land plaatsvinden.

Overigens is de jeugdbrandweer nog op zoek naar nieuwe leden die het jeugdbrandweerkorps willen komen versterken. Woudenbergers van 14 jaar zijn welkom. Ze moeten gezond zijn en sportief ingesteld en goed kunnen samenwerken. Belangstellenden kunnen een e-mail sturen naar jeugdbrandweerwoudenberg@gmail.com en vragen om een inschrijfformulier.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie