Drukke winterfair

30 november 2011 om 00:00 Nieuws

WOUDENBERG - Bij Eben Haëzer was het vrijdag gezellig druk. De jaarlijkse Winterfair werd weer georganiseerd door de Hervormde Gemeente Dorpskerk. Van 14.30 uur tot 20.30 uur was iedereen welkom om dit mee te beleven. De Winterfair werd geopend door dominee Stam en daarna vertelde evangelist Peter Smits over zijn werk in Amsterdam. In het voorjaar wordt er elk jaar een rommelmarkt georganiseerd op het kerkplein en in het najaar is dat de Winterfair.

Er waren vele verschillende activiteiten voor elk wat wils. Voor de actievelingen was er een knutseltafel en een spelhoek. Ook stond er een reuzesjoelbak. Voor de mensen die graag rondsnuffelen op zoek naar leuke koopjes of cadeautjes was er van alles te koop: stroopwafels, fruit, snoepgoed, bloemstukken en decoraties, sfeerartikelen van Riverdale, zelfgemaakte kaarten, sieraden en accessoires, kaasspecialiteiten en krentenbroden. Ook de inwendige mens werd niet vergeten. Men kon koffie of frisdrank drinken en er was cake en appeltaart. Ook kon men worst, erwtensoep of slaatjes kopen. Rond etenstijd kon men ter plekke blijven eten door de verkoop van patat en snacks. Hier werd gretig gebruik van gemaakt en ook verschillende medewerkers van de Winterfair maakten hier dankbaar gebruik van. Jannie Voerman die al vanaf 2 uur bij een stand stond met verschillende artikelen die voor de verkoop bestemd waren was erg blij met deze mogelijkheid: ,,Na zo’n dag bezig zijn ben je wel toe aan wat warm eten’’. Jannie vertelde ook dat de verkoop van de artikelen op haar kraam goed liep en dat ze al veel verkocht had.

Buiten voor het gebouw stond een kraam waar oliebollen werden verkocht. Tot slot was er een verloting waar leuke prijzen gewonnen konden worden.

Bijzonder was de aanwezigheid van een professionele kapster waar men zich door kon laten knippen.

Alle activiteiten zijn bedoeld om geld bij elkaar te brengen voor een aantal goede doelen. Dit zijn er dit jaar drie. Een groot deel, 40 procent, gaat naar het GZB-project van Jurjen en Tineke de Groot in Kenia. Een even groot deel gaat naar het IZB-project van de Noorderkerk in Amsterdam. En een kleiner deel, 20 procent, is bestemd voor het project ,,Kom en Zie’’ in Moldavië waar verschillende gemeenteleden bij betrokken zijn.

Daarnaast heeft een activiteit als de rommelmarkt of de Winterfair natuurlijk ook een sociale functie. Mensen komen zo eens op een andere manier met elkaar in contact dan bij de formele momenten zoals de kerkdiensten.

Een heel apart onderdeel van de Winterfair is het Dienstenboekje. Hierin worden allerlei diensten, klussen, en activiteiten aangeboden en gevraagd. Iedereen kan hierin intekenen. De opbrengst van al deze activiteiten gaat ook naar de goede doelen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie