Alex van Eem probeert de Woudenbergers Alec Stalman en Tim Banning van zich af te schudden. Rechts kijkt Bart Posthouwer toe.
Alex van Eem probeert de Woudenbergers Alec Stalman en Tim Banning van zich af te schudden. Rechts kijkt Bart Posthouwer toe. Erik van 't Land

Daan Banning loodst Woudenberg langs Valleivogels

21 mei 2023 om 11:50 Voetbal

SCHERPENZEEL Er stond alleen nog maar prestige op het spel in de derby tussen Valleivogels en Woudenberg. Uiteindelijk groeide Woudenberg-middenvelder Daan Banning uit tot man-van-de-wedstrijd en besliste de derby met twee gave assists: 0-3.


,,Ik had er niet op gerekend dat Daan Banning als rechtsbuiten zou spelen’’, zei Rob van den Broek na de toch wel pijnlijke nederlaag van zijn ploeg. ,,Voor ons was dit een goede les. Overkomt dit je in de nacompetitie dan lig je er uit.”
Woudenberg werd twee weken geleden kampioen, terwijl Valleivogels vorige week de periodetitel pakte en zich mag richten op de nacompetitie. Voor Woudenberg is het dus zaak om het seizoen op een goede manier uit te spelen, terwijl Valleivogels in het ritme moet blijven om vanaf 3 juni drie keer op rij een ‘finale’ te winnen.
Aan sociaal wisselen deden Van den Broek en Jeroen Peters niet. ,,In de heenwedstrijd vond ik Valleivogels de betere ploeg en werden we door ze afgetroefd, ook al hielden we ze toen op 0-0’’, legt Peters uit. ,,Daarom koos ik er voor om 4-2-3-1 te spelen en Valleivogels de bal te geven. Zij hebben meer duelkracht dan wij. Door heel compact te spelen wilde ik ons daartegen wapenen.”
Mede door de schorsing van Joost de Vries kwam Daan Banning als een veredelde rechtsbuiten te spelen en dat ging de creatieve middenvelder goed af. Al na vijf minuten ging Banning langs Remco van de Fliert en legde de bal panklaar voor Bas Golstein die de 0-1 binnenschoot.
Een half uur later was het weer raak voor de bezoekers. Nu soleerde Banning zelfs langs drie tegenstanders om zijn jongere broer Tim in stelling te brengen. Ook hij wist daar wel raad mee en gaf Joshua van den Berkt het nakijken: 0-2.


UITKAPPEN ,,Dat waren eigenlijk de enige twee echte kansen die Woudenberg creëerde’’, vond Van den Broek. ,,Zij waren vandaag heel erg effectief. De 0-3 vond ik niet eens een kans. Jesper (Schipper, red.) wilde zijn tegenstander uitkappen en verslikte zich daarin.”
,,Daar heb ik het nog even met hem over gehad. Bij 1-1 zou hij die keuze niet gemaakt hebben. Qua veldspel vond ik 0-3 niet de verhoudingen weergeven. Maar aan de andere kant liet Woudenberg nog maar eens zien waarom ze de terechte kampioen zijn. Ze hebben als team zoveel spirit en zijn zo effectief. Dit is ook het niveau dat we in de nacompetitie tegen gaan komen. Nou ja, hopelijk iets minder.”
Valleivogels kreeg zelf ook een paar kansen. Voor rust was Erik van Eem dicht bij de 1-1, maar redde Daan Schennink knap. Na rust kregen Schipper en Alex van Eem twee goede kansen om de stand op 1-2 te brengen. Schipper mikte de bal tegen de paal, terwijl Van Eem van dichtbij hard over schoot.


GEVOEL Peters was na afloop tevreden. ,,Ik wilde het gat minimaal op acht punten houden. Dan kun je zeggen, wat maakt het nou uit. Maar voor het gevoel is het mooi. Nu zijn het er zelfs elf geworden.”
Voor Van den Broek staat het vizier nu op 3 juni. ,,Dat is de eerste van hopelijk drie finales die we gaan spelen.”

(Peter Pos).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie