Tom de Greef en Jarie van Egdom vieren de tweede treffer van Woudenberg tegen Dieren.
Tom de Greef en Jarie van Egdom vieren de tweede treffer van Woudenberg tegen Dieren. Guido de Boer

Woudenberg wint met ‘16 man’ van Dieren

Voetbal

WOUDENBERG ,,Wij zijn op dit moment gewoon onverslaanbaar’’, die conclusie trok Daan Banning na de knappe zege op Dieren. Woudenberg gaf vanaf het beginsignaal vol gas en overrompelde daarmee de tegenstander. ,,Onze kracht is dat we het echt met zestien man doen.”

,,Jongens zorg ervoor dat jullie snel nog een paar keer scoren, dan is het voor mij makkelijker om jullie maatjes die op de bank zitten in te brengen. Zo krijgen zij vandaag ook speeltijd.” Die boodschap gaf Jeroen Peters zijn ploeg mee tijdens de rust.
De oud-prof van SC Amersfoort kon dat ook makkelijk zeggen, want Woudenberg leidde op dat moment al soeverein met 3-0. Dat Peters al na een kwartiertje de eerste van de vijf ‘sociale’ wissels in kon brengen tekent de sfeer die er op dit moment heerst bij ‘Wombarg’.
,,Wij hebben dit seizoen een heel hecht team’’, benadrukt Daan Banning. ,,Vandaag klapten we er meteen vol op, hadden een goed plan en onze teamspirit is geweldig. Je ziet dat wij niet met elf man voetballen, maar met zestien man. Dat is onze kracht en daardoor zijn we op dit moment onverslaanbaar.”
Dat Woudenberg zo makkelijk won was best verrassend, want Dieren heeft een prima ploeg met genoeg voetballend vermogen in huis. ,,Dat kon je wel zien als zij in balbezit waren’’, merkte Joost de Vries. ,,Maar wij zetten ze meteen helemaal vast en daardoor kwamen ze niet aan voetballen toe.”
Dat Woudenberg binnen een half uur op een 3-0 voorsprong stond was mede de verdienste van de 21-jarige rechtsbuiten. De Vries bereidde de eerste twee treffers voor en nam zelf de derde voor zijn rekening.
Bij de 1-0 zorgde Tom de Greef voor de afronding. Eigenlijk had de captain ook de 2-0 moeten maken, maar zag doelman Jonne Olijslager redden. In de rebound was Jarie van Egdom er als de kippen bij om alsnog raak te schieten.
De Vries was blij met zijn inbreng. ,,Vanwege een hamstringblessure heb ik een paar wedstrijden gemist. Vorige week keerde ik weer terug. Dan is dit wel heel prettig. Nu moeten we proberen die lijn door te trekken.
De broertjes Banning zorgden voor de 4-0 en 5-0. Tim had dat ‘s morgens al voorspeld aan zijn broer. ,,Joh, doe een beetje rustig aan’’, corrigeerde Daan Banning. Maar toen de jongste van de twee in de 51e minuut raak schoot was er toch even een triomfantelijke blik richting Daan. ,,Toen moest ik zelf ook maar scoren’’, grijnsde de oudste.
Na de 5-0 kon Peters Luca Teske, Gerwin van Essen, Lars Donker, Bas Golstein en zelfs reservedoelman Miguel Makonga in het veld brengen. De pas 17-jarige Donker viel nog het meest op. Hij was met een fraai schot van afstand nog het dichtst bij een treffer.
Vlak voor tijd kwam Dieren nog terug tot 5-1, maar dat mocht de pret niet drukken. ,,Hier kun je alleen maar van genieten’’, vond Peters. Concurrent Veensche Boys verspeelde twee punten, waardoor Woudenberg heel dicht bij winst in de eerste periode is.
Vaak zo dat de winnaar van die periodetitel geen kampioen wordt. De Vries: ,,Dan gaan wij daar maar eens verandering in brengen.”
(Peter Pos)

Daan Banning feliciteert zijn ploeggenoten na de 3-0.
Jeroen Peters zat vooral te genieten van wat zijn ploeg liet zien.
advertentie
advertentie