Fleur van Haandel en Nadine Willigenburg
Fleur van Haandel en Nadine Willigenburg Eveline Jansze

Succesvol turnweekend LONGA

26 januari 2020 om 19:01 Overig Deel je nieuws

Afgelopen weekend kwamen turnsters uit de 3e divisie (A-selectie) en 4e & 5e divisie (B-selectie) in actie voor LONGA Woudenberg. De B-selectie turnde op zaterdag in Amersfoort voor een plek in de regiofinale. De turnsters van de A selectie turnde voor een plek in de halve finale van het Bondskampioenschap.

Amersfoort
Ronde 1 startte Sophie Veldhuizen en Loulou van Lambalgen Pupil 1 D1. Rachel van Vught was geveld door de griep. Sophie liet verbetering zien op vloer en werd overall 11e plek. Loulou liet hele beheerste oefeningen zien en werd overall 7e.

In ronde 2 turnden Carlijn Kwakernaak en Ayla van den Eerenbeemt Jeugd 1 D1. Carlijn turnde een goede stabiele wedstrijd en kreeg het zilver omgehangen voor de 2e plek. Ayla liet veel verbetering zien in stabiliteit en eindigde op de 10e plaats.

In de 3e  ronde turnden Brianna Wittenberg Jeugd G en Anne van den Essenburg en Maud de Man Junior E. Brianna liet krachtig turnen zien en ontving de bronzen medaille voor een 5e plek. Anne turnde een stabiele wedstrijd, zij behaalde de 6e plek. Maud had door een blessure maar twee trainingen voor de wedstrijd gehad, ze liet wat ze kon.

Als laatste waren Fleur van Haandel en Nadine Willigenburg senior E aan de beurt. Nadine haalde de hoogste score op balk. Fleur promoveerde dit seizoen en dat bleek terecht! Zij werd beloond met een bronzen medaille voor de 4e plek.

Amsterdam
Zaterdag startte jeugdturnster Peggy Janssen in alle vroegte. Op sprong wist ze wederom de hoogste score te behalen! Hierdoor heeft zij zich knap geplaatst voor de toestelfinale.

Later op de dag kwamen senioren C, Puck ‘t Lam, Maaike van der Zon en Madelon van der Heijden in actie. Alledrie debutanten bij de senioren. Puck turnde op vloer voor het eerst anderhalve schroef. Maaike liet verbetering zien ten opzichte van de vorige wedstrijd. Op brug turnde ze voor het eerst een losom. Madelon liet wederom een geslaagde wedstrijd zien met als hoogtepunt een 3e plek op balk.

Zondag turnden de andere senioren C, Anna Suurmeijer, Floortje Brunenberg en Joosje den Hertog. Anna had helaas niet haar dag. Ze turnde wel een strakke balkoefening (3e plek) en ook haar sprong was prachtig. Floortje debuteerde ook als senior. Ze startte niet lekker maar turnde verder strak en overtuigend. Joosje liet ook vandaag een geslaagde brugoefening zien, 2e plek op dit toestel en wist deze lijn gedurende de wedstrijd vast te houden. Tot haar verrassing kreeg zij het brons voor een 5e plaats overall.

Anna, Joosje en Floortje
Maaike, Madelon en Puck
Peggy Janssen
Carlijn Kwakernaak en Ayla van den Eerenbeemt
Maud de Man, Brianna Wittenberg en Aan van den Essenburg
Sophie Veldhuizen en Loulou van Lambalgen
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie