Anna, Joosje en Floortje
Anna, Joosje en Floortje Nikki Versteeg

GV Longa werkt zich in het zweet

15 december 2019 om 21:32 Overig Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag en zondag waren de turnsters en tientallen vrijwilligers van LONGA op de been. In Amersfoort werd de 1e voorwedstrijd geturnd door meisjes uit de B/C-selectie. De vereniging moest de organisatie van deze wedstrijd verzorgen en diverse ouders en turnsters zette zich in om alles op rolletjes te laten verlopen.

In Amersfoort was in alle vroegte Amé de Ridder aan de beurt in de Pre-Instap D2. Ze had de zenuwen onder controle en werd mooi 9e.

De turnsters Instap D2 Benthe van Ginkel, Kira de Wit, Nina Akkilli en Sara Timmerman kwamen vervolgens in actie op Baan 1 en Fleur van der Wansem Junior F op Baan 2. Kira werd 15e, Nina 12e en Sarah 8e. Bij Benthe werd het brons voor de 5e plek omgehangen. Fleur turnde verdienstelijk op de andere baan en eindigde als 6e.

In de laatste ronde was het de beurt aan Noor Veenendaal en Ruth Ebbers Junior G en Delia den Outer en Robin Hoogvliet Senior F. Noor werd 7e en Delia 9e. Ruth en Robin turnden allbei zo goed dat ze het zilver in ontvangst namen.

In Amsterdam mochten op zaterdag Floortje Brunenberg, Joosje den Hertog en Anna Suurmeijer het spits afbijten bij de senioren C. Floortje en Anna wisten op vloer en sprong hoge scores te behalen. Joosje turnde een strakke balkoefening en haalde een mooie D-score op brug. Alle drie de turnsters wisten knap in de top 10 te eindigen.

Op zondag was het de beurt aan jeugdturnster Peggy Janssen. Zij turnde een overtuigende wedstrijd en behaalde op sprong zelfs de hoogste score. Overall werd ze knap 4e en ontving de bronzen medaille. 

Later op de middag waren senior C turnsters Maaike van der Zon, Madelon van der Heijden en Puck 't Lam aan de beurt. Maaike turnde op sprong een tsuki hurk en hoek. Helaas nog niet goed tot stand maar wel heel knap! Overall werd ze 12e. Madelon turnde erg stak en stabiel en eindigde op de 14e plaats. Puck kon ondanks een blessure toch deelnemen en deed dat met succes. Ze behaalde de 17e plaats.

Vrijwilligers allemaal bedankt en turnsters aan de slag voor de wedstrijden die nog gaan komen!

 

Fleur, Nina, Benthe, Kira en Sarah
Delia, Robin, Ruth en Noor
Peggy Janssen
Puck, Maaike en Madelon
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie