Dick Schouten en Jeanette Unk mogen zich kampioen noemen.
Dick Schouten en Jeanette Unk mogen zich kampioen noemen. Eigen foto

Kampioenen bridgeclub Scharuk gehuldigd

14 september 2023 om 13:02 Denksport

WOUDENBERG Op de eerste competitie avond van het nieuwe bridgeseizoen zijn de kampioenen van jaargang 2022/23 gehuldigd. Extra feestelijk, omdat bridgeclub Sharuk twee jaargangen geen kampioen kon aanwijzen vanwege corona. 

Einduitslag over het hele seizoen 2022/23 is: 1. Dick Schouten en Jeanette Unk 61,66%; 2. Wil Boterman en Leida Hofland 57,61%; 3. Tom Sibbel en Marianne Timmer 56,05%. Bij de rangschikking halverwege het seizoen zag het plaatje er nog anders uit. Tom en Marianne waren koplopers, maar hebben hun goede vorm van de eerste seizoenshelft niet kunnen vasthouden en werden in de laatste avonden ook nog door Wil en Leida voorbij gestreefd. 

Nieuw seizoen, nieuwe kansen

Enkele nieuwe paren uit de cursus van afgelopen jaar stromen de competitie in, maar graag wil bridgeclub Sharuk nog veel meer mensen in staat stellen te gaan genieten van de sport. Bridge heeft de naam moeilijk te zijn, maar dat valt volgens de vereniging echt wel mee, zeker voor ervaren klaverjassers of liefhebbers van een potje hartenjagen. Veel elementen uit het spel zullen dan al gauw bekend voorkomen, maar spelers zullen ook ontdekken dat bridge meer te bieden heeft voor de kaartliefhebber. Er is de laatste jaren door de bridgebond veel geïnvesteerd in aantrekkelijke beginnerscursussen. Scharuk maakt hier gebruik van en biedt vanaf oktober een cursus aan die bestaat uit een aantal fysieke cursusmomenten, gecombineerd met een aantal digitale lessen. 

Opgeven en inlichtingen

Opgeven of inlichtingen inwinnen kan via Dick Schouten, 06-21500001. Of per mail: dickschout@gmail.com. Scharuk bestaat uit ongeveer negentig leden, die samen bridgen hebben op de dinsdagavond en/of op de donderdagmiddag. De club hoort regelmatig van nieuwe leden, nieuwe Woudenbergers, hoe fijn het is om bij Scharuk te kunnen bridgen en hierdoor contacten te kunnen opdoen en te kunnen integreren in de Woudenbergse samenleving.

Job van der Mark
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie