Stops, spins en galopwissels tijdens westernwedstrijd

25 mei 2016 om 00:00 Sport

WOUDENBERG - Horsemanship, reining, pleasure, trail dit zijn slechts een aantal wedstrijdonderdelen binnen de westernsport die aankomende zondag 5 juni te zien zijn bij westernstal Beau Dandy's aan de meent 15 in Woudenberg.

Bij westernrijden gaat het naast snelheid en lef vooral ook om controle. Het is de bedoeling dat de ruiter met zo min mogelijk hulp van benen en teugels het paard onder controle houdt.

Westernrijden is voor iedereen en is populairder dan ooit merken ze bij Stichting Beau Dandy's: ' Steeds meer mensen en met name de jeugd weet ons te vinden. Natuurlijk zijn er helaas altijd mensen die westernrijden associëren met cowboytje spelen, maar zij realiseren zich niet dat het hier om serieuze discipline gaat in de paardensport'.

Afgelopen maand behaalde het team van Beau Dandy's meerdere eerste en tweede prijzen tijdens het Nederlands Kampioenschap in Wanroij.

Bij Stichting Beau Dandy's kunnen mensen les krijgen en zelf ervaren wat westernrijden is. Ook worden er clinics gegeven en zijn er regelmatig wedstrijden.Daarnaast zet de stichting zich ook in om de westernsport meer te promoten.

Zo organiseert Stichting Beau Dandy's samen met Van der Hoeven Reining; 'Diamond League Western' een groot westernevenement dat van zaterdag 25 juni tot en met zondag 26 juni plaats vindt op het Nationaal Hippisch Centrum van de KNHS in Ermelo. Tijdens dit paardenspektakel kunnen bezoekers kennis maken met de verschillende disciplines die de westernsport kent. Voor meer informatie www.dlwestern.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie