Longa Woudenberg Rayonkampioen

13 november 2016 om 00:00 Sport

Een zeer succesvolle opening van het wedstrijdseizoen voor gymnastiekvereniging Longa Woudenberg. Op zaterdag 12 november namen de turnsters uit de A selectie en B selectie deel aan de Rayonkampioenschappen in Amersfoort. In hun nieuwe wedstrijdpakjes wisten de turnsters stuk voor stuk prachtige resultaten neer te zetten. Maar liefst 11 turnsters namen een medaille mee naar huis. En om het succes compleet te maken bleek Longa ook nog eens de sterkste vereniging en mocht hiervoor de verenigingsbeker in ontvangst nemen.

De dag begon met Britt van Lambalgen en Cynthia Koutsouradis (9 jaar) Britt liet mooie oefeningen zien en won brons. Cynthia werd knap 5e, ondanks een korte voorbereiding op deze wedstrijd. Op de andere baan lieten jeugdturnsters Maud de Man en Rosemarie Wagenaar (11 jaar) prachtige oefeningen zien. Maud behaalde de hoogste score op sprong en werd 7e. Rosemarie wist zelfs het zilver te winnen!

In de tweede ronde turnden Lieke Driessen en Zoe Brunenberg (8 jaar) al erg netjes op hun eerste wedstrijd. Lieke werd 7e en Zoe werd knap 2e. Ook Maria Schmidt (10 jaar) turnde een mooie wedstrijd in haar categorie. Zij won zilver. Op de andere baan turnden Nadine Willigenburg, Amelie van Doorn en Madelon van der Heijden (12 jaar) hun wedstrijd. Nadine was de beste op brug en werd 8e. Amelie turnde netjes en werd 4e. Madelon turnde voor het eerst een divisie hoger en won zilver!

In de derde ronde turnde Marlene Timmerman (11 jaar) zich overtuigend naar de eerste plaats. Emely den Ouden (14 jaar) verraste zichzelf met een mooie balkoefening en de hoogste score op dit toestel. In totaal werd ze 6e. In de laatste ronde werd het een Longa feestje. Maaike van der Zon en Floortje Brunenberg (12 jaar) eindigde beiden op het podium. Maaike won het brons en Floortje pakte het goud! Sasja van Beek (13 jaar) liet een sterke brugoefening zien en werd 5e. Anna Suurmeijer (14 jaar) turnde een aantal moeilijke elementen foutloos en won de 4e prijs.

Op de andere baan turnde de seniorturnsters (15jr. e.o.) hun wedstrijd Fleur Dorst turnde voor het eerst een divisie hoger en haalde zelfs de hoogste score op balk. In totaal werd ze 10e. Anna van Ginkel en Joosje den Hertog turnden beiden naar een podium plaats. Anna won het brons en Joosje het goud. Hoewel er door de turnsters hier en daar wat foutjes werden gemaakt wisten zij hun oefeningen wel al overtuigend en strak neer te zetten. Zeer knap zo aan het begin van het seizoen!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie