Afbeelding
Foto: Pixabay

De beste tips voor het uitkiezen van nieuwe mondmaskers

19 november 2021 om 13:55 Partnercontent

Mondkapjes hebben niet alleen een belangrijke functie, maar zijn ook uitgegroeid tot een waar accessoirestuk. Door de juiste mondmaskers aan te schaffen, weet je jouw outfit eigenlijk helemaal af te maken. De ervaring leert dat met name vrouwen veel waarde hechten aan de uitstraling van het mondmasker.

Geldt dit ook voor jou? Dan is het advies om zo snel mogelijk op zoek te gaan naar de beste mondmaskers. Wat de beste mondmaskers zijn? Dat is volledig afhankelijk van jouw eigen voorkeuren. Feit is dat je uit meerdere soorten mondmaskers tegenwoordig kunt kiezen.

Tip 1: bepaal naar welk soort mondkapje jouw voorkeur uit

Heb jij het liefste de wegwerp mondkapjes? Of gaat jouw voorkeur toch echt uit naar de stoffen mondkapjes? Dit is één van de belangrijkste keuzes die je moet maken. De wegwerp mondkapjes zijn gemakkelijk in gebruik, maar kun je slechts één keer dragen. De stoffen mondkapjes kun je vaker dan één keer dragen, maar moet je wel met enige regelmaat wassen.

Overigens kun je ook nog voor de FFP2 mondmaskers kiezen. Dit zijn de welbekende medische mondmaskers; deze zijn in onder meer Duitsland verplicht gesteld. In dat land mag je dus geen wegwerp- of stoffen mondkapjes in bijvoorbeeld een benzinestation of winkel dragen.

Tip 2: kijk goed naar het design van het mondmasker

Hierboven heb je al kunnen lezen dat een mondkapje eigenlijk een accessoirestuk geworden is. Dit blijkt ook uit de vele designs en patronen die je tegenwoordig op de mondkapjes aantreft. Het is aan jou om te bepalen wat jij mooi vindt qua design of patroon. Wil je een heel opvallend patroon hebben? Of vind je een effen zwarte mondkapje voor jezelf de beste keuze? De keuze is ook op dit vlak volledig aan jou.

Tip 3: schaf direct meerdere mondmaskers aan

Je doet er sowieso verstandig aan om meerdere mondmaskers aan te schaffen. Als je meerdere mondmaskers hebt, zit je eigenlijk nooit verlegen om de maskers. Wel zo prettig, aangezien we waarschijnlijk nog langere tijd de mondmaskers moeten gaan dragen. Met de juiste mondmaskers is dat gelukkig geen straf.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie