Heidewandeling bij landgoed Klein Bylaer

18 augustus 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

BARNEVELD - De boswachter van Geldersch Landschap en Kasteelen organiseert op maandag 22 augustus een heidewandeling over landgoed Klein Bylaer. Vanaf half augustus bloeit de heide op de Veluwe volop. Grote vlakten paarse tinten geven het landschap kleur. En vooral bij windstil weer prikkelen de geur van de bloemen en het zoemen van de bijen de zintuigen nog eens extra. Wie dit mee wil maken gaat met de boswachter mee over landgoed Klein Bylaer. Dit is in de loop der eeuwen uitgegroeid tot een aantrekkelijk coulisselandschap met veel oude bomen, gemengd bos en natte heide. Er komen veel bijzondere plant- en diersoorten voor. Ook het oorspronkelijke waterbeheersingsstelsel van sprengen en beken is nog intact. Onder het gebied ligt een aantal grote 'kwelkraters' waar uitwisseling met het grondwater optreedt. Goede wandelschoenen en een verrekijker zijn aan te raden. Reserveren niet nodig.

Start: 14.00 uur op de parkeerplaats Erica Noord (Klein Bylaer) van Geldersch Landschap & Kasteelen aan de rechterkant van de weg aan de Kallenbroekerweg, 3771 TB Barneveld.

Duur: ca. 2 uur.

Deelname: € 5,00 p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar € 2,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van GLK-pas.

Informatie: www.glk.nl/evenementen, Keesjan Kleef, tel. 06 - 52 519 146 of Henk Huizing, tel. 06 - 51 966 359.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie