Zonnige Koningsspelen in Woudenberg

24 april 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

WOUDENBERG In een feestelijk zonnetje vonden vrijdag de door SNO en sportbuurtcoaches Jonathan Riezebosch, Sjaak Termaten en Sjoerd Versteeg georganiseerde Koningsspelen voor groep 4 t/m 8 plaats op het sportpark, de tennisbanen en in sporthal de Camp. Ook bij Reinaerde locatie de Heijgraeff was voor het eerst een Oranjefeest voor bewoners en familieleden en kon iedereen 's morgens genieten van spelletjes, muziek, Oranjecafé, een luchtkussen van More2Rent en pannenkoeken van Bram's pannenkoeken. Jumbo sponsorde hier fruit en dergelijke en op de scholen zorgde Jumbo voor ontbijt en lunchproducten voor deze dag.

De Koningsspelen startten op de sportvelden met het zingen en dansen van het nieuwe Koningslied 2015 van Kinderen voor kinderen: 'Energie!' Iedereen schrok dat sportbuurtcoach Sjaak Termaten op het podium bij de voetbalkantine door de tafel zakte waarop hij danste! Gelukkig was hij ongedeerd en konden de spelen beginnen. Bijna was het onderdeel Koningsrun niet doorgegaan door een foutje van Vlastuin maar dankzij redder in nood 'Van Mil Tours' uit Barneveld konden de kinderen toch naar het startpunt aan de Vieweg vervoerd worden. Finish was bij de sportvelden. Sporten die gedaan werden: dodgebal (een soort trefbal), kickbal (een uit Amerika overgewaaide combinatie van slagbal en voetbal), tennis, volleybal en voetbal.

Sjoerd Versteeg: ,,Sportiviteit en samenwerken staan vandaag centraal. Als SNO team zijn we na 6 jaar voldoende op elkaar ingespeeld om zo'n dag te organiseren met hulp van ouders, leerkrachten en ongeveer 100 studenten van de MBO sportopleiding uit Amersfoort als scheidsrechter en begeleider van alle activiteiten. Esso Voskuilen zorgt ervoor dat zij na afloop kunnen lunchen!"

Marieke Meeuwenoord, beleidsmedewerker sport van de gemeente Woudenberg: ,,Het is prachtig dat alle kinderen vandaag gezamenlijk sportief bezig zijn. We zijn als gemeente trots op SNO die dit mogelijk maakt!"

De onderbouwgroepen van alle basisscholen hielden op hun eigen schoolplein o.l.v. ouders en leerkrachten Koningsspelen. www.itssnotime.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie