Tandarts Hans van Dam trapt op de rem

13 februari 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

WOUDENBERG Tandarts Hans van Dam heeft na bijna negentien jaar hard werken, besloten te vertrekken bij Tandartspraktijk Nieuwoord in Woudenberg. Het was voor de Ameronger, die zich wel een Woudenberger voelt, geen makkelijke beslissing. Maar na een onzekere periode van ziekte en nieuwe ambities heeft hij toch een besluit kunnen nemen.

Hanneke Bijker

TROPENZIEKTE Halverwege het jaar 2013 ging de gezondheid van Hans van Dam plots achteruit. Lange tijd wist niemand wat er met hem aan de hand was, ook hij zelf niet. Achteraf blijkt dat het waarschijnlijk een tropenziekte is geweest. ,,Mijn hartslag ging soms heel erg omlaag, ik heb twee of drie keer gedacht: dag Hans."

Gelukkig gaat het nu weer goed met hem, maar dat betekent niet dat hij weer fulltime aan het werk wil. ,,Artsen waarschuwen mij dat het weer terug kan komen. Ik moet er niet aan denken dat ik dan bezig ben met een grote behandeling", verklaart Hans van Dam. Daarnaast wilt hij zich meer focussen op de toegankelijkheid van de mondzorg voor ouderen, kinderen en mensen met een geestelijke beperking.

,,Ik ga mijn werk uiteraard wel heel erg missen. Je verkoopt als tandarts geen kroon, maar een verwachting. Een verwachting van de patiënt die je wilt waarmaken."

* Lees meer in De Woudenberger van dinsdag 17 februari.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie