Afbeelding
Lex van Lieshout

Maximaal 925 woningen in Woudenberg Oost

13 februari 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

WOUDENBERG In de periode tot 2030 worden er maximaal 925 woningen gerealiseerd op de woningbouwlocatie Hoevelaar, Woudenberg Oost. Het college informeerde de gemeenteraad donderdagavond over het masterplan tijdens een openbare informatiebijeenkomst. Aan de hand van beeldmateriaal is de hoofdopzet van Hoevelaar gepresenteerd, later volgt de invulling per deelgebied aan de hand van de lokale woningbehoefte.

Conform de Woonvisie 2013+ zijn tot 2030 tussen de 600 en 900 woningen nodig om in de eigen woningbehoefte te kunnen voorzien. Voornaamste doelgroepen zijn gezinnen in zowel de koop- als huursector. De locatie Hoevelaar, die haar naam ontleent aan de van oudsher in het gebied gelegen boerderij Hoevelaar, is de grootste woningbouwlocatie in Woudenberg op dit moment in de planning.

,,De omvang, van de ontwikkelingen in Woudenberg Oost, vraagt om een zeer zorgvuldige aanpak en afstemming. We voeren dan ook persoonlijke gesprekken met omwonenden en belanghebbenden. Ook de gemeenteraad gaan wij vaker via een informatiebijeenkomst bijpraten over de ontwikkelingen", vertelde projectleider Myrthe Valé. Wethouder Gijs de Kruif legde hier ook de nadruk op tijdens de afsluiting van de avond: ,,Het is ons Woudenberg en wij werken gezamenlijk aan de toekomst van het dorp. Luisteren naar elkaar en het gesprek aan gaan is belangrijk om weloverwogen keuzes te maken.''

ORGANISCHE WONINGBOUW Hoevelaar wordt organisch gerealiseerd, per deelgebied wordt bezien wat de woningbehoefte, kwalitatief en kwantitatief, is. Door het opdelen van het gebied in kleinere deelstukken, creëert de gemeente als het ware een dynamische woningbouw die kan inspelen op de actuele behoeften en ontwikkelingen. Het wordt een duurzame woningbouwlocatie, mede door het in stand houden van cultureel historische elementen in het gebied, zoals de houtwallen en de recreatieve fietsroute de Zegheweg. Ook bij het bouwen is duurzaamheid van belang, dat komt bijvoorbeeld terug in de waterinstallatie.

WOUDENBERG OOST Het gebied wordt omsloten door de provinciale weg N224, de Zegheweg en de voormalige spoordijk. De nieuwe woningbouwlocatie sluit aan op de huidige bebouwde kom, namelijk de naar verwachting in 2018 af te ronden nieuwbouwwijk Het Groene Woud. Om deze aansluiting goed te organiseren, is ervoor gekozen de ontwikkelingen te starten in de zuidwest hoek van het plangebied en stapsgewijs in noordoostelijke richting, naar het bedrijventerrein Parallelweg, op te trekken. De bouw start naar verwachting in 2019 en de laatste fase wordt opgeleverd in 2030.

INLOOPAVOND De gemeente houdt 16 maart 2015 een openbare inloopavond. Direct omwonenden van de woningbouwlocatie ontvangen hiervoor een uitnodiging, belangstellenden zijn ook van harte welkom. Een aankondigingsbericht volgt later. Tijdens de inloopavond presenteert de gemeente eveneens de hoofdopzet van Hoevelaar aan de hand van beeldmateriaal. Het Masterplan Hoevelaar stelt het college naar verwachting in april vast. Daarna wordt gestart met de voorbereidingen voor het bestemmingsplan voor de eerste fase, wat nog enkele jaren in beslag neemt. Het bestemmingsplan stelt de gemeenteraad uiteindelijk vast.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie