Scherpenzeel biedt openbare laadpalen elektrische auto's aan

17 november 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

SCHERPENZEEL - Scherpenzeelse inwoners, bedrijven en instellingen die elektrisch autorijden, maar niet op eigen terrein kunnen parkeren, kunnen binnenkort een openbare laadpaal voor de elektrische auto aanvragen. Deze laadpaal komt dan op straat in de buurt van de aanvrager.

Het college van burgemeester en wethouders heeft hier mee ingestemd. De gemeente wil hiermee het elektrisch rijden stimuleren. Schone lucht en stil, het zijn de kenmerken van elektrische auto's die bezig zijn met een opmars in onze omgeving. Dat wil de gemeente graag stimuleren met de mogelijkheid om laadpalen aan te leggen. Zo bouwen we concreet aan een groen en gezond Scherpenzeel.

Elektrisch vervoer neemt een grote vlucht in Nederland. Er rijden al meer dan 37.000 elektrische auto's in Nederland. Niet al deze mensen hebben een eigen oprit of parkeergarage om daar de auto te kunnen opladen. Deze mensen zullen een oplaadpunt in de openbare ruimte moeten gebruiken. Er zijn momenteel circa 4.500 openbare laadpalen in Nederland waaronder één in Scherpenzeel. Om de groei van het aantal elektrische voertuigen te faciliteren is een uitbreiding van het aantal openbare laadpalen nodig.

Ook in Scherpenzeel is een toenemende vraag naar laadpalen in de openbare ruimte. Elektrisch rijders kunnen straks, onder een aantal voorwaarden, een openbare laadpaal in de buurt van hun woning of werkplek aanvragen. Het bedrijf Cofely Nederland verzorgt de aanvraag, plaatsing, beheer en exploitatie van deze laadpalen. De gemeente heeft wel het laatste woord als het gaat om de exacte locatie van de laadpaal.

De opdracht aan dit bedrijf is tot stand gekomen in een samenwerking tussen de Gelderse regio's (waaronder regio FoodValley) en de provincie Gelderland. De komende drie jaar kunnen rijders van elektrische voertuigen aanvragen indienen. Onderhoud en exploitatie van de laadpalen is voor zeven jaar gegarandeerd.

Een openbare laadpaal is aan te vragen door mensen die een elektrisch voertuig hebben met een minimaal bereik van 45 km; geen oprit/parkeergelegenheid hebben op eigen terrein; in Scherpenzeel wonen of minimaal 18 uur per week in Scherpenzeel werken; een laaddiensttegoed afnemen van Cofely.

Het aanvragen van een openbare laadpaal kan door het invullen van een formulier via de website van de gemeente: www.scherpenzeel.nl > inwoners > elektrisch rijden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie