Goldewijk en Western Stable Beaudandy's slaan handen ineen voor open dag

5 oktober 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

WOUDENBERG - Goldewijk Stables en Western Stable Beaudandy's hielden zaterdag gezamenlijk een open dag op de Meent 9-15. Hoewel beide bedrijven zich bezig houden met paardrijden, zijn ze wel verschillend.

Fabiana Klein Goldewijk: ,,Wij geven sinds drie jaar dressuurlessen en richten ons vooral op landelijke wedstrijden van de KNHS. In deze regio zijn er niet veel bedrijven die dat doen. We hebben een wedstrijdteam en een talententeam. Doordat we de mogelijkheid tot huurpony's bieden, krijgt iedereen een kans. De wedstrijdrijders trainen een paar keer per week. Onze leerlingen komen via mond-tot-mondreclame uit de hele regio."

Ter gelegenheid van Dierendag werd een paardentaart gemaakt, konden hoefijzers versierd worden en was er een ballonnenwedstrijd. Ook stonden er allerlei kraampjes en was er een paardentandarts en een hoefsmid aanwezig. Verderop op het terrein is de 'bak' van Western Stable Beau Dandy's. Hier worden lessen 'western rijden' gegeven door Ria en Greet de Vos en hun team. Viola Barkey vertelt: ,,Western rijden is een klein wereldje, bekend geworden door 'line dance'. Bij western rijden rijd je met een losse teugel en uiteindelijk met één hand. We oefenen showonderdelen zoals het gangenwerk maar ook slidingstops en snelle spins. In 2011 heeft Ria deze stallen overgenomen van Ed Gosen die naar Amerika vertrok. Elke dag zijn mensen welkom om te komen kijken maar een extra leuke gelegenheid zijn de westernwedstrijden op 26 oktober." Ook bij de Western Stables stonden kraampjes en waren activiteiten georganiseerd. Info: Ria de Vos via beaunita23@hotmail.com en goldewijkstables@hotmail.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie