Woudenbergse jeugd actief bij Koningsspelen

30 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

WOUDENBERG - Ruim negenhonderd kinderen uit de groepen 4 tot en met 8 van alle Woudenbergse scholen genoten vrijdag van het mooie weer en de sportactiviteiten. Ze deden op en rond de sportvelden mee aan de Koningsspelen die werden gehouden vanwege de verjaardag van koning Willem Alexander.

De Koningsspelen startten met een dans en een lied: 'Doe de Kanga'. Om een wereldrecord te vestigen werd dit in heel Nederland deze morgen op hetzelfde tijdstip gedaan. Op het bordes voor de korfbalkantine deden enkele kinderen het voor. Juf Dicky van de Griftschool vertelt: ,,Wij hebben het vanmorgen al een keer op school gedaan met de kinderen van groep 1 tot en met 3 die op school spelletjes gaan doen."

De sportbuurtcoaches hadden een dag te voren alles oranje versierd. Sjoerd Versteeg van SNO benadrukte dat het om het plezier ging, niet om winnen. Er was een goed doordacht programma: alle deelnemende groepen hadden zich van te voren voor twee spelrondes ingeschreven. Er was een rooster gemaakt van alle keuzes: tennis, volleybal, dodgeball (een soort trefbal), voetbal, korfbal, een stormbaanestafette op twee opblaasbare banen, slagbal en een Koningstocht (een speurtocht met vragen over het koningshuis en over sport, opdrachten en spelletjes op en rond de sportvelden). Halverwege de ochtend was er een half uur pauze bij de drinkkraampjes van de scholen.

Sportbuurtcoach Sjaak Termaten vertelt: ,,We wilden meer keus bieden dan vorig jaar maar een doordraaisysteem om iedereen alles te laten doen is niet haalbaar. Dat kost te veel tijd doordat de onderdelen op verschillende locaties plaatsvinden: de Camp, de tennisbanen, het voetbalveld, de korfbalvelden en de kantine. Een bosloop kon helaas niet doorgaan. Zelf gebruiken we deze dag fietsen om ons snel te verplaatsen. Het maken van het rooster was wel puzzelen omdat sommige activiteiten door twee teams gedaan worden en andere niet. Maar dankzij Esso, de gemeente, SNO en Heart for Wood zijn er mooie Koningsspelen gerealiseerd!"

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie