Nationale voorleesdagen

15 januari 2013 om 00:00 Cultuur

SCHERPENZEEL - De Nationale Voorleesdagen vinden plaats van 23 januari tot en met 2 februari. Het boek Nog 100 nachtjes slapen van Milja Praagman is gekozen tot prentenboek van het jaar en staat centraal tijdens de Nationale Voorleesdagen.

Medewerkers van de Openbare Bibliotheek Scherpenzeel gaan in deze periode voorlezen uit het prentenboek van het jaar bij de peuterspeelzaal, kinderdagverblijven en op basisscholen in Scherpenzeel. Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt hun veel plezier. Speciaal voor baby's, peuters en kleuters zijn er De Nationale Voorleesdagen. Deze dagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te bevorderen. Zo worden kleintjes grote lezers.

Wachten op je verjaardag duurt lang. Nog honderd nachtjes? Dan maakt Dorus zelf wel een feestje! En mama heeft gezegd dat ze lekker mag gaan knippen...Overal ziet Dorus mooie lapjes. Knip knip, stukje uit het tafelkleed. Knip knip in de jurk aan de waslijn. Knip knip knip door de hele stad...

Wie Wat Waar Quiz

Voor peuters en kleuters is er tijdens de Nationale Voorleesdagen de 'Wie Wat Waar Quiz' in de bibliotheek. Wat is er nou leuker dan samen met je (groot)ouders op een speelse manier kennis te maken met de tien mooiste prentenboeken. De quizvragen nodigen uit om in de mooiste prentenboeken te kijken. En als je goed kijkt, vind je snel de antwoorden. Uit de goede oplossingen wordt een prijswinnaar gekozen! Dus kom naar de Openbare Bibliotheek Scherpenzeel!

Peuters en kleuters die tijdens de Nationale Voorleesdagen lid worden van de bibliotheek krijgen een cadeautje: een vingerpoppetje van Dorus, de hoofdpersoon uit het prentenboek van het jaar. Een lidmaatschap voor kinderen tot en met 17 jaar is gratis.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie