Drie turnsters Longa naar halve finale NK

28 januari 2018 om 00:00 Sport

De turnsters uit de A selectie van gymnastiekvereniging Longa Woudenberg hebben afgelopen maand hun tweede regiowedstrijd geturnd in Amersfoort. Er werden zeer goede resultaten behaald, waaronder vier medailles en zes tickets voor het districtskampioenschap. Drie turnsters wisten zich daarnaast ook nog eens te plaatsen voor de halve finale van het NK. Een prachtige prestatie.

Op zaterdag 13 januari mocht Marlene Timmerman (12 jaar) het spits afbijten. Marlene liet overtuigende oefeningen zien en wist daarmee het zilver te bemachtigen in haar categorie. Zij heeft zich knap geplaatst voor de halve finale NK en het districtskampioenschap. Een week later was Maria Schmidt (11 jaar) aan de beurt. Zij turnde een goede wedstrijd met als hoogtepunt een prachtige sprong. In het eindklassement werd ze 3e en kreeg het brons omgehangen. Ook zij heeft zich geplaatst voor het districtskampioenschap.

Op zaterdag 27 januari turnde Sasja van Beek, Floortje Brunenberg, Maaike van der Zon en Suzan Lancee (13/14 jaar). Sasja behaalde hoge scores en wist overtuigend het goud te bemachtigen. Ook Floortje liet mooie oefeningen zien en mocht het brons in ontvangst nemen. Beide turnsters hebben zich geplaatst voor de halve finale NK en het districtskampioenschap. Bij Maaike en Suzan zat niet alles mee maar ook zij lieten mooie dingen zien.

Later die dag turnde Anna Suurmeijer (15 jaar) een topwedstrijd, waarmee zij een ticket wist te bemachtigen voor het districtskampioenschap. Britt van Lambalgen en Cynthia Koutsouradis (10 jaar) lieten beiden een mooie vloeroefening zien. Ook Cynthia mag haar oefeningen nog eens tonen op het districtskampioenschap, dat zal plaatsvinden op zaterdag 17 maart 2018.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie