Bezoekers bij Trump, Macron en May, rechts Rutte.
Bezoekers bij Trump, Macron en May, rechts Rutte. Henk Hutten

Ruim 550 abonnees bij Trump en Poetin in zand

3 april 2019 om 21:35 lokaal

WOUDENBERG Liefst 565 abonnees van nieuwsbladen De Woudenberger en Scherpenzeelse Krant en dagblad Barneveldse Krant hebben woensdagmiddag een bezoek gebracht aan het Veluws Zandsculpturenfestijn in Garderen. Zij profiteerden van de jaarlijkse lezersactie om ruim een week voor de opening alvast een gratis voorproefje te krijgen van het populaire evenement bij De Beeldentuin. Niet eerder werd de 'preview' zo goed bezocht.

Thema is dit jaar 'Reis om de wereld'. De bezoekers zagen woensdag dat zandkunstenaars de laatste hand legden aan onder meer een supertrio met presidenten Trump en Macron en minister-president May. Naast hen is een plek ingeruimd voor 'onze eigen' premier Rutte. En iets verderop staan Poetin, Kim Jong-un en Merkel 'liefdevol' naast elkaar. Ook paus Franciscus is prominent aanwezig.

Uit alle delen van de wereld zijn 'eyecatchers' in zand herkenbaar, zoals uit Egypte, Peru, Paaseiland en Jordanië. De Mont Saint-Michel uit Frankrijk torent er hoog boven uit. Hoewel het overdekte gedeelte voor de abonnees nog niet toegankelijk was, keken ze buiten al hun ogen uit. Het Veluws Zandsculpturenfestijn gaat vrijdag 12 april open voor publiek (www.zandsculpturen.nl).

Bekijk hier een video-impressie.

Beeldentuin 2019 > Thema: Reis om de wereld
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
'Eyecatchers' uit alle delen van de wereld.
De Mont Saint-Michel in Frankrijk.
Merkel, Poetin en Kim Jong-un.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie