Woudenbergse korfballers handhaven zich in de tweede klasse

1 april 2019 om 01:22 Sport/sport Deel je nieuws

Alles of niets. Dat is wat er afgelopen zaterdag op het spel stond voor het vlaggenschip van Korfbalvereniging Woudenberg. Er moest minimaal gelijkgespeeld worden tegen Animo uit Geldermalsen. Verloor Woudenberg, dan zouden zij degraderen naar de tweede klasse en zou Animo zich handhaven. Dat er veel op het spel stond voor de geel-zwarten was dus wel duidelijk.

Gespannen eerste helft

Na het spectaculaire oplopen van de spelers kon de wedstrijd beginnen. Onder luid getrommel door beide supportersgroepen begonnen zowel Animo als Woudenberg zenuwachtig aan de wedstrijd. Het duurde 7,5 minuten voordat het eerste doelpunt werd gemaakt. Animo scoorde de 1-0 uit een vrije bal. Na de 2-1 van Wouter Blokhuis leek Woudenberg de spanning van zich af geschud te hebben, maar het was juist Animo dat doorging. Pas na de 5-1 wist Woudenberg de korf weer te vinden. Het denderde zelfs door naar 5-6; de eerste Woudenbergse voorsprong van de wedstrijd en bovendien ook de ruststand.

Spannend tot het laatste moment

Koud uit de kleedkamers wist Woudenberg direct het eerste verschil van twee doelpunten op het scorebord te zetten, waarna het verschil zelfs vier doelpunten werd. De geel-zwarten leken de wedstrijd onder controle te hebben, totdat bij stand 10-14 Animo twee keer raak schoot. Ineens was de spanning weer helemaal terug. Zou het dan toch nog misgaan? In eerste instantie leek het antwoord ja; Animo denderde namelijk door van 10-14 naar 15-14. Maar met één minuut op de klok kreeg Woudenberg een vrije bal; dé kans op de gelijkmaker en dus op handhaving. Ondanks dat Martijn de Haan eerder nog niet succesvol was uit de vrije bal, was hij dat dit keer wel en bezorgde hij zijn ploeg de gelijkmaker. Het ging niet zonder slag of stoot, maar de Woudenbergers wisten het toch voor elkaar te krijgen; handhaving was een feit.

Door deze knappe prestatie komt het eerste team van Korfbalvereniging Woudenberg ook volgend jaar in de zaal uit in de tweede klasse. Komende week rust de selectie uit van deze spannende wedstrijd, waarna de voorbereiding op het veldseizoen van start gaat. De eerste thuiswedstrijd op het veld is op 20 april om 15:30 uur.