Bij Jachtvlees.net krijgt u een mooi stuk wild met een eigen verhaal waar de amateurkok of BBQ-er heerlijke gerechten mee kan maken
Bij Jachtvlees.net krijgt u een mooi stuk wild met een eigen verhaal waar de amateurkok of BBQ-er heerlijke gerechten mee kan maken Jachtvlees.net
Ondernemer in beeld

Jachtvlees.net: eerlijk en heerlijk vlees uit eigen jacht

6 mei 2021 om 10:14 Zakelijk

SCHERPENZEEL Een mooi stuk vlees om met liefhebbers van te genieten. Wild is niet alleen voor de Kerst. De amateurkok of enthousiaste BBQ-er, die eens wat origineels wil, kan hier het hele jaar door heerlijke gerechten mee maken. Ook dit seizoen zijn er weer mooie stukken voor op de barbecue.

Eric Kemperman is jager. Hij beheert een veld in Duitsland en jaagt mee in Zeeland. ,,We jagen het hele jaar door verschillende soorten wild. Van wild zwijn tot dam-, edelhert en ree. Het is eigenlijk het beheren van populaties grofwild. Dit is nodig omdat gezonde wilde dieren zich bij voldoende voedsel en rust blijven voortplanten; dat is de natuur. ,,Helaas zien we dat bij te grote groepen dieren overlast ontstaat. In de landbouw, het verkeer of er is te weinig voedsel. En teveel dieren kunnen leiden tot het gevaar van toenemende dierziekten. Jaarlijks zijn er onafhankelijke diertellingen en stellen provincies faunabeheerplannen op. Zo weten we welke dieren we gaan bejagen’’, vertelt Kemperman. ,,En dit levert een mooi stuk wild op voor de liefhebber in de keuken of op de barbecue.”

GEKEURD De jager kiest heel bewust welk dier hij bejaagt. Zij hebben hier vaak gedegen opleidingen voor gevolgd, zij weten wat ze doen. ,,We houden de populatie in stand en veel mensen genieten van een mooi stuk wild. Ik bied nu een aantal jaar het vlees ook aan voor consumenten. Het is laagdrempelig, gezond, vers vlees van dieren die een goed leven hebben gehad. Mooi wildbraad dat zonder stress is geschoten. Het wild krijgt altijd een keuring door een goed opgeleid persoon, die weet waar op te letten en het wild op een juiste manier behandelt, zodat je zeker bent dat je goed vlees hebt. Met alle hygiëne regels in acht wordt het wild vakkundig geportioneerd, vacuüm verpakt en ingevroren voor de verkoop.”

WILDPAKKETTEN Jachtvlees.net biedt het vlees aan in de losse verkoop en verschillende pakketten. ,,We hebben eigenlijk het hele jaar wild zwijn. Lekker op de barbecue is een karbonade, biefstuk, rugfilet en braadstuk of een wildzwijn aan het spit. Voor hert en reewild ligt het aan het jachtseizoen wat beschikbaar is. Bestellen kan via de site en wij geven aan of het vlees van hun keuze beschikbaar is. Soms kan ik aangeven wanneer we weer gaan jagen en contact opnemen als er vers wild is’’. Geïnteresseerden kunnen hun bestelling bij mij ophalen en dan vertel ik mijn verhaal erbij. Zo krijgt het vlees ‘een eigen verhaal’ mee”, besluit Eric Kemperman. Lees meer over (h)eerlijk vlees van de jager op: www.jachtvlees.net.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie