Onder toeziend oog van recruiter Robin Janssen werkt mijnheer van Barneveld, samen met fysiotherapeute Dorinda Kleijer, aan zijn herstel.
Onder toeziend oog van recruiter Robin Janssen werkt mijnheer van Barneveld, samen met fysiotherapeute Dorinda Kleijer, aan zijn herstel. Dick Martens

Maak kennis met Vilente op de banenmarkt in gemeentehuis Oosterbeek

27 februari 2024 om 08:05 Zakelijk

DOORWERTH Werk jij graag met je handen en ben je op zoek naar een mooie baan in de bijvoorbeeld de ouderenzorg? Ga dan donderdagavond 7 maart naar de banenmarkt in het gemeentehuis in Oosterbeek. Daar zijn meer dan dertig werkgevers uit Renkum en Wageningen aanwezig, onder meer uit de bouw, techniek, horeca en logistiek. Ook ouderenzorgorganisatie Vilente is dan een van de werkgevers die graag kennismaken met geïnteresseerden.

Het thuisgevoel creëren en een persoonlijke benadering centraal laten staan, dat is de doelstelling van Vilente. Deze ouderenzorgorganisatie heeft verschillende woonzorgcentra in Ede, Wageningen, Oosterbeek en Heelsum waar tijdelijk of langdurig intensieve zorg en behandeling geboden worden.

INKIJKJE

Op de locatie Expertisecentrum Mooi-Land geeft recruiter Robin Janssen (32) een inkijkje in zijn werkzaamheden bij Vilente en hoe er op basis van nieuwe methodes personeel wordt geworven. Dit ook in de aanloop naar de banenmarkt op donderdag 7 maart.
,,Via de banenmarkt kan men met Vilente kennis komen maken”, steekt Janssen van wal. Een mooi ‘bruggetje’ naar de wijze waarop hij zelf bij Vilente binnenkwam. ,,Ik ben hier in september 2023 als recruiter gestart. Een recruiter helpt een organisatie of bedrijf bij het vinden van de kandidaat, die het best past bij een openstaande vacature. Bij Vilente ben ik op zoek gegaan naar wat er hier is, wat goed is en wat er al ‘staat’, maar ook zaken die nog verder ontwikkeld en verbeterd kunnen worden. Dat dan in een breed perspectief, van hoe we de gesprekken voeren tot hoe mensen ons kunnen vinden. Dat valt mooi samen met wat er allemaal binnen Vilente gebeurt´, vertelt hij enthousiast

NIEUWE KOERS

De ouderenzorg is volop is beweging, geeft Janssen aan. ,,We gaan een nieuwe koers varen, die met name gericht is op ‘onbezorgd oud worden’, dus mensgericht kwalitatieve zorg bieden, waarmee ook heel erg de samenwerking met onze bewoners, maar zeker ook met de familie van de bewoners, wordt gezocht. Daarbij richt ik mij vooral op de ontwikkelingen op het gebied van innovaties en het ondernemend zijn, om op die manier de juiste mensen aan ons te kunnen binden. De markt ontwikkelt zich, daar moeten we op inspelen, de zorg- en de zorgvraag veranderen ook, het wordt complexer en daar moeten we onze mensen op voorbereiden. En er is ook sprake van vergrijzing, maar het aantal mensen in de zorg neemt niet toe.” 

‘SKILL-BASED’ WERVEN

 Maar de ervaring leerde Janssen al wel, dat er erg positief over Vilente wordt gesproken. ,,Mensen die ons willen leren kennen, het gesprek aan willen gaan, die willen weten wat de mogelijkheden zijn, die net als ik maatschappelijk iets willen bijdragen. Dat sluit mooi aan op onze nieuwe manier van werven, het zogenaamde ‘skill-based werven’, meer op vaardigheden en gedrag, minder kijken naar diploma’s, we gaan meer het gesprek aan van ‘wie ben je’ en ‘passen wij bij elkaar?’ Wij zijn voor iedereen toegankelijk. Dat willen wij ook op de banenmarkt laten zien en uitstralen.” 

De banenmarkt op donderdag 7 maart wordt georganiseerd door het WerkgeversServicepunt en vindt van 18.30 tot 20.30 uur plaats in het gemeentehuis, Generaal Urquhartlaan 4 in Oosterbeek. Kijk voor meer info: Home - Werken bij Vilente  of scan de QR-code.

Door Dick Martens

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie