Afbeelding
Gemeente Woudenberg

Laatste woning nieuwbouwproject Hoevelaar officieel opgeleverd

Wonen

WOUDENBERG Wethouder Pieter de Kruif heeft de laatste sleutel overgedragen aan de aanstaande bewoner van bouwnummer 40, meneer Berg. Hiermee is deze laatste woning, van de eerste 41 woningen in Hoevelaar, officieel opgeleverd.

,,Woudenberg wil een gemeente zijn waar het levendig en prettig wonen is en het project Hoevelaar past perfect in dit plaatje. Alles met het oog voor een gezonde en duurzame leefomgeving. De woningen in Hoevelaar worden gasloos en energiezuinig gebouwd en groen en water krijgen een prominente plek. Ook de komende jaren blijft er veel vraag naar (koop)woningen in Woudenberg en met de oplevering van de eerste 41 woningen voorzien we in de woningbehoefte en daar ben ik trots op”, aldus wethouder De Kruif.

Het eerste deel van fase 1 bestaat uit 198 woningen. Hiervan zijn de eerste 41 woningen opgeleverd en zoals het ernaar uitziet volgen er dit jaar nog 25 sociale huurwoningen. In 2022 staan er 45 woningen gepland om op te leveren en naar verwachting wordt daarna ook gestart met de oplevering van een deel van de resterende 87 woningen. De planning is om in 2023 alle woningen van het eerste deel van fase 1 te hebben opgeleverd. De komende jaren blijven we woningen bouwen in verschillende segmenten en inmiddels zijn we ook gestart met de voorbereidingen voor de bouw van de 2e fase. ,,Een mooie en ook unieke uitbreiding van ons dorp en prachtig dat we dit kunnen realiseren”, aldus De Kruif.

advertentie
advertentie