Afbeelding
Joke van der Heide

Provincie kondigt onderzoek N224 aan

3 april 2021 om 16:49 Verkeer en vervoer

WOUDENBERG Rond 19 maart kregen aanwonenden aan de N224 Stationsweg Oost goed nieuws van de provincie Utrecht. Naar aanleiding van hun klachten en ongevalgegevens heeft de provincie Utrecht besloten onderzoek te laten uitvoeren naar mogelijkheden om de verkeersveiligheid te verbeteren.

Jan Bessembinders (CDA) is blij met dit nieuws. Hij had tijdens het vragenuurtje van de raad op 25 maart nog wel wat vragen aan wethouder Anita Vlam. In het onderzoek is het weggedeelte tussen de Rumelaarseweg en het einde van de geluidswal langs de Randweg N224 niet meegenomen. ,,Dat is jammer. Wij horen van omwonenden dat ook het kruispunt bij de Rumelaarseweg een gevaarlijk punt is en inwoners van de wijk ’t Zeeland hebben ons gemeld dat de geluidswal zelf niet optimaal functioneert. Hij is te laag, waardoor inwoners op de eerste etage geluidsoverlast ervaren en spelende kinderen er overheen springen om langs de N224 te gaan spelen”, aldus Jan Bessembinders.

Ook was hij benieuwd of het onderzoek zich alleen richt op verkeersveiligheidsverbeteringen, aangezien er in de aankondiging ook gesproken wordt over knelpunten op het gebied van leefbaarheid. Hij vroeg de wethouder dan ook of geluidsoverlast en schadelijke verkeersemissies als fijnstof worden meegenomen in het onderzoek.

Wethouder Anita Vlam reageerde heel blij te zijn dat de provincie geluisterd heeft naar de geluiden van de aanwonenden en heeft besloten om dit onderzoek te starten. Zij is ook blij dat de provincie de aanwonenden zelf heeft geïnformeerd dat dit onderzoek eraan zit te komen. Op de vragen van het CDA geeft zij aan dat het een provinciale weg is en dat het aan de provincie is om exact te bepalen waar en op welke factoren het onderzoek zich richt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie