Gemeente tekent voor akkoord over schone lucht, doorbraak in debat houtstook

19 nov, 11:02 Politiek Marcel Koch
Mark Lie-A-Kwie: ,,Houtstook is een sluipmoordenaar, schadelijk voor zowel de gezondheid van omwonenden als die van de stoker.''
Mark Lie-A-Kwie: ,,Houtstook is een sluipmoordenaar, schadelijk voor zowel de gezondheid van omwonenden als die van de stoker.''

WOUDENBERG De werkgroep Partij voor de Dieren is positief over de doorbraak in het debat over de houtstook. Met de toezegging van wethouder Pieter de Kruif om het Schone Lucht Akkoord als gemeente te zullen ondertekenen, geeft de gemeente volgens de werkgroep een belangrijk signaal af dat zij de overlast en hinder die mensen ervaren door houtstook serieus neemt en dat de gemeente zich wil gaan inzetten om de schadelijke effecten tegen te gaan.

Deze toezegging deed wethouder Pieter de Kruif na een gepassioneerd betoog van houtstook-gedupeerde Mark Lie-A-Kwie in de commissievergadering van 9 november. Het betoog hiel hij mede namens de Partij voor de Dieren, om aan te geven wat de schadelijke gevolgen zijn van houtstook en wat de gemeente hier op korte termijn aan zou kunnen doen.

Mis niks, lees alles van Woudenberg


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Woudenberg en omliggende plaatsen met De Woudenberger. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Woudenberger lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Woudenberg.