Tim kreeg een stropdas in de Woudenbergse kleuren.
Tim kreeg een stropdas in de Woudenbergse kleuren. Hannie van de Veen

Kinderburgemeester wil 'verkeer in Woudenberg veiliger maken'

4 februari 2020 om 06:54 Politiek

WOUDENBERG Net als vorig jaar heeft Woudenberg weer een kinderburgemeester. De 10-jarige Tim Hagemann volgt Rosa Kelder op. Tim zit in groep 7 van de Julianaschool. Hij doet dit jaar verkeersexamen.

In groep 7 en 8 hield iedereen een verkiezingstoespraak. Veel kinderen wilden een speel-o-theek of speeltoestellen voor gehandicapten, maar er waren er meerderen die hun presentatie over verkeer hielden. Met 1 stem meer won Tim de verkiezing. Hij zal aanwezig zijn bij officiële gelegenheden zoals de uitreiking van de Zilveren Speld bij de Nieuwjaarsreceptie en de burgemeester dan assisteren. Zij vindt het belangrijk dat de mening van de jeugd gehoord wordt.

Tim kreeg een stropdas in de Woudenbergse kleuren. Hij heeft zich al gepresenteerd aan de gemeenteraad. Dat vond hij erg spannend want hij was nog nooit in het gemeentehuis geweest. Nu ziet hij niet meer tegen activiteiten op en denkt dat het erg leuk zal zijn.

Tim heeft verschillende zaken waar hij mee aan de slag wil. Als hij naar school of naar voetballen fietst valt het hem op dat auto's hard rijden en dat sommige kruispunten gevaarlijk zijn zoals bij Ribhouse Texas. Vooral kinderen hebben hier last van want er staan geen stoplichten meer. Zelf woont Tim op Laanzicht en hier belemmeren geparkeerde auto's het zicht op de weg als je over wil steken. Ook bij de ingang van zijn school is het onoverzichtelijk druk. Tim hoopt wat te kunnen doen aan veiliger verkeer in Woudenberg. Andere kinderen mogen daarvoor ook ideeën aandragen. Hij hoopt nog een keer te overleggen met verkeersouders en met de verkeersdeskundige Ben van der Hoven van de gemeente.

Marnix Kelfkens, zijn vaste begeleider bij de gemeente, heeft Tim al gewaarschuwd dat je niet alles kunt veranderen en dat gevaar vaak door de gedragen en mentaliteit van mensen zelf komt, maar alle kleine beetjes helpen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie