Afbeelding
Foto: Pixabay

Huis beveiligen in De Wouden: tips voor inbraakpreventie

27 december 2023 om 11:12 Partnercontent

Zeker zoals nu in de donkere winterdagen ziet de politie vaak het aantal inbraken van woningen en bedrijven significant stijgen. Jaarlijks zijn er zo’n 65.000 inbraken. Natuurlijk is op individueel niveau de kans dat er bij je huis wordt ingebroken niet heel groot. Toch wil je dit natuurlijk ten alle tijden voorkomen. Dit kun je dan ook gemakkelijk doen met behulp van inbraakpreventie. Heb je bijvoorbeeld eens gedacht aan afluisterapparatuur? Lees snel verder voor een aantal handige tips voor inbraakpreventie.  

Het begint bij de basis

Voordat je geld uitgeeft aan allerlei beveiligingsapparatuur, is het ook belangrijk om even stil te staan bij de alledaagse gebeurtenissen. Check je bijvoorbeeld altijd of je deur op slot zit of vergeet je dit nog weleens? Dit lijken misschien kleine en logische stappen, maar ook als je in de avond thuis bent, is het verstandig om je deur alvast op slot te draaien. 

Laat geen waardevolle spullen zoals telefoons en portemonnees liggen op de vensterbank naast de voordeur. Dit maakt een inbraak alleen maar aanlokkelijker. Ook kan het verstandig zijn om samen met buren een buurtpreventiegroep te maken. Dit kun je ook via een straatbord bekendmaken om inbrekers af te schrikken.  

Investeer in beveiligingssystemen

Daarnaast kun je nog meer stappen nemen om je huis te beveiligingen, denk bijvoorbeeld aan beveiligingssystemen. Het is hierbij belangrijk om te kijken naar je woning, de omgeving en je budget. Het is vaak niet nodig om meteen James Bond-achtige gadgets te kopen. Je kunt bijvoorbeeld ook beginnen met anti-inbraakstrips bij de voordeur en achterdeur. Ook ramen kunnen beschermd worden met anti-inbraakstangen. Er zijn veel huizen die een klein keukenraam hebben. En zeker in de zomer laten mensen dit raampje vaak openstaan, ook als je naar buiten gaat om bijvoorbeeld boodschappen te doen. Dit geeft inbrekers kansen. Een anti-inbraakstang kan in dat geval een oplossing zijn. 

Geavanceerde systemen.

Soms is het nodig om te investeren in duurdere, meer geavanceerde inbraaksystemen. Denk bijvoorbeeld aan villa’s waar veel waardevolle spullen te vinden zijn. Ook bedrijven investeren vaak in meer geavanceerde systemen. Magazijnen maken bijvoorbeeld gebruik van rookmachines. Dit is natuurlijk niet nodig voor particulieren. Wel kan bijvoorbeeld een voordeurbel met videocamera een goede investering zijn. Een andere optie zijn opritverklikkers van Sitcon. Een andere goede tip is om anti-inbraaksystemen goed zichtbaar te maken. Dit klinkt misschien raar, maar het zorgt er juist voor dat inbrekers al voor een inbraakpoging gedemotiveerd worden en er vaak voor kiezen om het niet te proberen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie