Afbeelding
Foto door mohamed hassan form PxHere

Breaking crypto nieuws: PayPal maakt betaling met cryptocurrency mogelijk!

8 april 2021 om 08:41 Partnercontent

Wekelijks wordt er meer en meer crypto nieuws geschreven. Niet alleen over prominente cryptocurrency zoals Bitcoin, maar ook over kleinere projecten. Nu maart zo goed als voorbij is en de zomertijd is aangebroken, is het tijd om een rondje langs de velden te doen. Wat is het meest belangrijke crypto nieuws en wat wordt er zoal over de verschillende cryptocurrency’s geschreven?

Natuurlijk worden met name de ontwikkelingen rondom de koning van alle cryptocurrency, Bitcoin, nauwlettend in de gaten gehouden, maar ook de kleinere coins ontbreken niet in het dagelijkse nieuws. Het belangrijkste nieuws van deze week is toch wel dat de gigantische betaalprovider PayPal met hun cryptocurrency betalingen kunnen verrichten.

PayPal al langer gekoppeld aan crypto

De naam van PayPal is al vaker in het crypto nieuws geweest. Dit had alles te maken met de native token van Facebook, Libra of inmiddels diem, maar nog nooit vanwege het feit dat PayPal zelf een koppeling had met crypto.

Daar komt nu dus verandering in! PayPal maakt het vanaf direct mogelijk voor al hun Amerikaanse klanten om cryptocurrency zoals Bitcoin en Ethereum als betaalmiddel in te zetten bij alle websites die PayPal als betaalmethode accepteren.

Volgens persbureau Reuters heeft dit tot mogelijk gevolg dat het aantal klanten wat hierdoor actief iets met zijn of haar Bitcoin of Ethereum gaat doen explosief kan toenemen. Het grootste mankement van crypto is de beperkte mate waarmee het digitale goud als geldig en wettelijk betaalmiddel kan worden gezien.

Doordat PayPal deze stap zet lijkt het alsof deze barrière nu definitief is afgebroken. Eerder al wisten verschillende creditcardaanbieders een koppeling te maken met crypto, waardoor men via een creditcard kon betalen met cryptocurrency’s. Ook dat was destijds belangrijk crypto nieuws, maar de laatste ontwikkelingen vanuit PayPal zijn wel echt next level!

Bitcoin koers onmiddellijk in de plus

Niets is zo bewerkelijk als de Bitcoin koers. Het kan vriezen en het kan dooien. Positief en negatief Bitcoin nieuws wisselt elkaar vliegensvlug af en kan flinke koersschommelingen tot gevolg hebben. Het crypto nieuws vanuit PayPal vormt daar geen uitzondering op. Bitcoin was al een paar dagen op weg om terug te krabbelen vanuit de 50.000 Amerikaanse Dollar mark terug richting de 60.000 en dit nieuws zorgde opnieuw voor een positieve uitbraak van zo’n 3%.

Ook Ethereum schijnt met een stijging van maar liefst 2,5% na het nieuws flink te profiteren van de laatste ontwikkelingen bij de betaalprovider. Ook Ethereum wacht op een doorbraak van de $2.000 als glazen plafond.

Naar verluidt kunnen PayPal klanten niet alleen Bitcoin en Ethereum gebruiken. Ook Bitcoin Cash (BCH) en Litecoin (LTC) behoren tot de mogelijkheden. Net zoals wanneer je een aankoop doet in Amerikaanse Dollars, zal PayPal het keurig omrekenen naar de huidige valuta. Dat betekent kort gezegd dat bij een betaling in Bitcoin of Ethereum PayPal de huidige ‘wisselkoersen’ zal gebruiken om het aantal Bitcoin of Ethereum van je account af te halen voor de betaling.

PayPal is vooralsnog niet van plan om zelf een crypto wallet in het leven te roepen. Hierdoor is het nodig dat er vanuit een bestaande wallet een connectie met PayPal wordt opgestart om zo bij de meer dan 29 miljoen online verkopers die zakendoen met PayPal te kunnen betalen.

In welke mate PayPal van plan is om de dienst snel naar Europa uit te rollen of niet en welke cryptocurrency’s er allemaal nog meer op de rol staan om via PayPal gebruikt te kunnen worden, laat het crypto nieuws nog niet weten.

Wil je meer weten over de laatste ontwikkelingen op het gebied van cryptocurrency en het laatste crypto nieuws tot je nemen? Kom dat gerust eens langs op onze website!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie