Afbeelding
Autoverzekering

Zo maak jij de keuze tussen een WA of Allrisk autoverzekering!

5 augustus 2020 om 09:06 Partnercontent

Heb jij een nieuwe auto gekocht of denk je erover na om je autoverzekering te wijzigen? Voor iedere automobilist in Nederland is het verplicht om minstens een WA autoverzekering af te sluiten. Maar wanneer kies je enkel voor een WA autoverzekering en wanneer voor allrisk? Wij vertellen je hoe je deze keuze maakt!

Het verschil tussen WA en Allrisk

Om bij het begin te beginnen leggen we eerst de verschillen tussen een WA en Allrisk autoverzekering uit. Dit verschil wordt al snel duidelijk. Een WA autoverzekering vergoedt namelijk alleen schade die je toebrengt aan anderen. Een Allrisk autoverzekering daarentegen dekt ook de schade aan je eigen auto. Een allrisk verzekering is dus veel uitgebreider, want ook schade door brand, diefstal, en storm, ruitbreuken en barsten worden hierbij gedekt. Het feit dat een Allrisk autoverzekering uitgebreider is, brengt wel een prijskaartje met zich mee.

Stap 1. Leeftijd van de auto

De eerste stap voor het maken van een keuze tussen deze autoverzekering zet je door te kijken naar de leeftijd van je auto. Heb jij een spiksplinternieuwe auto gekocht? Dan wordt er altijd geadviseerd om een Allrisk autoverzekering af te sluiten. Voor auto’s jonger dan 6 jaar is het verstandig om een Allrisk autoverzekering af te sluiten. Dit advies wordt gegeven, omdat de kosten voor een Allrisk autoverzekering voor je relatief jonge auto opwegen tegen het risico dat u loopt op een mogelijke, dure reparatie.

Stap 2. Waarde van de auto

Naast dat je voor het afsluiten van een autoverzekering kijkt naar de leeftijd van je auto, is het ook verstandig om de waarde van de auto in gedachten te houden. Je krijgt namelijk de schade vergoed op basis van de waarde van je auto. De dagwaarde van een auto is vaak in het eerste jaar nog hoog, hierna loopt de waarde van je auto al snel terug. Na een periode van ongeveer 6 jaar is het vaak niet meer lonend om een Allrisk autoverzekering af te sluiten.

Autoverzekering afsluiten

Naast onze bovenstaande tips geldt dat er tussen een WA en een Allrisk autoverzekering ook nog andere dekkingsgraden zitten. Laat je dus vooral online verder informeren en inspireren om de juiste keuze te kunnen maken. Eén ding is zeker, er dient voor je auto minstens een WA autoverzekering afgesloten te worden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie