Afbeelding
Gemeente Woudenberg

Woudenberg op zoek naar jonge Cyber Agents

14 februari 2021 om 19:17 Overig

WOUDENBERG De gemeente Woudenberg is op zoek naar jonge Cyber Agents. ,,De cybercriminaliteit in Woudenberg is het afgelopen jaar gestegen. Samen met de politie proberen we dit te stoppen, maar dit lukt niet zonder de hulp van Cyber Agents uit Woudenberg”, aldus de gemeente. ,,We roepen alle kinderen uit de gemeente Woudenberg, tussen de 8 en 12 jaar, op om zich aan te melden.”

,,Wil jij alles leren over hacken, datalekken en veilig internetten? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken”, aldus de gemeente. ,,Via HackShield word jij een Cyber Agent die online gevaar kan herkennen en voorkomen. Daardoor kun je ook je omgeving leren hoe ze online veilig kunnen blijven en als Cyber Agent van de gemeente Woudenberg de gemeente beschermen. Samen zorgen we voor een veilige online wereld.”

Waar denk je aan bij het woord criminaliteit? ,,Het is een breed begrip: winkeldiefstal, inbraak, drugshandel, overvallen. Criminaliteit is er in allerlei vormen. Maar denk je ook aan digitale criminaliteit? Deze vorm van criminaliteit noem je ook wel cybercriminaliteit en is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Ook in Woudenberg hebben we er mee te maken. In plaats van inbrekers die proberen je huis binnen te komen breken cybercriminelen in, in je computer, je netwerk of je social media accounts. Ze doen zich dan voor als jou en kopen bijvoorbeeld spullen op jouw naam. Misschien heb je van iemand die je kent weleens gehoord dat hij of zij gehackt is. Dat mogen we natuurlijk niet laten gebeuren. Samen moeten we cybercriminelen stoppen. Doe je mee? Ga snel naar https://www.joinhackshield.nl/gemeente/woudenberg en speel mee.”

BATTLE De gemeente Woudenberg is uitgedaagd door de gemeente Leusden, Zeist en Bunnik om de meeste Cyber Agents te mobiliseren. ,,Deze strijd gaan we aan en samen met jullie gaan we die winnen! En wie wordt uiteindelijk de beste Cyber Agent van de gemeente? De beste Cyber Agents uit de gemeente Woudenberg, Leusden, Bunnink en Zeist worden in april gehuldigd.”

Kijk hier voor meer informatie naar de speciale boodschap van de politie en de burgemeester van Woudenberg.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie