Afbeelding
Jan Ligthartschool

Verkeersweek bij de Jan Ligthartschool

13 september 2022 om 10:23 Onderwijs

WOUDENBERG Afgelopen week was de verkeersweek op de Jan Ligthartschool. Aan het begin van het schooljaar wordt er in deze week extra aandacht aan verkeer besteed in elke groep. Ook ouders worden hierbij betrokken en gevraagd de auto zo veel mogelijk te laten staan als ze hun kind(eren) naar school brengen. Hieraan is een leuke wedstrijd gekoppeld ‘Op voeten en fietsen’. Aan het einde van de week werd de wisselbeker uitgereikt aan de groep die het meest lopend of op de fiets naar school is gekomen. Dit jaar ging de wisselbeker naar de kleutergroep De Vogels. De beker mag een jaar lang in de klas staan en ook kregen alle kinderen uit deze groep nog een leuk prijsje. 

Voor de onderbouw was er een leuke kleurwedstrijd. De winnaars van deze wedstrijd zijn Lucas, Novi-Faye, Lucas, Noa en Denise. De leerlingenraad van school deelde vrijdagochtend de prijzen uit. Eerder in de week waren er diverse andere activiteiten. Groep 1 en 2 konden op hun fiets of met de step een parcours op de parkeerplaats naast school afleggen. Ze moesten hierbij goed op de verkeerslichten en overstekende hulpouders letten. Groep 3 mocht hun fiets versieren. De groepen 1 t/m 4 hebben diverse wandelroutes door het dorp gelopen; leren oversteken, letten op gevaarlijke situaties, hiermee konden ze stickers en een oversteekdiploma verdienen.

Bij de bovenbouw lag de nadruk op het veilig op een fiets door het verkeer bewegen en op de verkeersregels en borden. Naast het fietsen van de verkeersexamenroute, werd er een filmpje bekeken van de fietsroute naar de Camp. Voor de zomer was er al een groep gefilmd, vanaf de straat en met een drone en nu werd besproken wat er goed en fout ging. De verkeerskennis werd getest tijdens het Zweeds renspel, een verkeersquiz waarbij de groepen 5 en 7 samen moesten werken. 

Groep 8 heeft iedere ochtend rondom school gecontroleerd op foutparkeerders. Zij werden hierbij op meerdere dagen geholpen door de politie. Het ging bijna alle dagen goed, behalve op de regenachtige donderdagochtend. Helaas wordt dan toch snel de auto gepakt door ouders en de leerlingen op verkeerde plekken uit de auto gezet.  

,,Dankzij de inzet van de verkeersouders, vele hulpouders en het team van de Jan Ligthartschool is het weer geslaagde een leerzame verkeersweek geworden’’, sluit de school af. 

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie