Straatvegen na het vuurwerk hoort erbij.
Straatvegen na het vuurwerk hoort erbij. Hannie van de Veen

'Het is afwachten hoeveel kinderen er komen'

6 januari 2020 om 16:26 Onderwijs

WOUDENBERG Zoals de tent voor het nieuwjaarsfeest traditie is in Woudenberg en de Florijnloop begin januari, zo hoort ook het apenkooien in de Camp in dit rijtje oud en nieuw festiviteiten tijdens de kerstvakantie plaats.

De korfbalvereniging organiseert het apenkooien al enkele jaren. Rond de twintig mensen uit de hogere competitieteams, herkenbaar aan een geel shirtje, hebben dan de leiding. FIOD voorzitster Roos Jongsma heeft de algehele leiding. Door het apenkooien en de Florijnwinterloop hoeven kinderen in de kerstvakantie niet stil te zitten.

Gerben van Dijk: ,,Het is altijd afwachten hoeveel kinderen er komen omdat ze niet van te voren hoeven aan te melden. Sinds er een jaar heel veel kinderen deelnamen splitsen we daarom de groepen. Dan is het minder massaal voor de jongere kinderen en overzichtelijker voor de leiding. Van 18.00-19.00 uur sporten de kinderen uit groep 2, 3, 4 en 5 en van 19.00-20.00 uur de kinderen uit groep 6, 7 en 8 terwijl gezellige muziek uit de luidsprekers klinkt.

Ook is er ondertussen wat te drinken en te snoepen."

Deelnemers aan het apenkooien mogen 11 januari, 1 en 8 februari om 9.00 uur gratis komen trainen bij korfbal. Meer informatie: www.kvwoudenberg.nl.

STRAATVEGEN Wie 's avonds vuurwerk afsteekt hoort de volgende ochtend ook de achterblijvende rommel op te ruimen. Op de rijweg kan de veegwagen van de gemeente veel weghalen, maar op de stoepen is dat anders. Vele handen maakten licht werk.

Groep 4 en 5.
Groep 2 en 3 luisteren naar uitleg.
alle kinderen uit groep 2, 3 ,4 en 5 die komen apenkooien.
De leiding bij het apenkooien krijgt instructies.
Groep 2 en 3.
Groep 4 en 5 in actie.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie