De te renoveren Bruinenburgersluis
De te renoveren Bruinenburgersluis Waterschap Vallei en Veluwe

Klompenpad en kanoroute bij Bruinenburgersluis tijdelijk afgesloten

13 januari 2022 om 15:15 Natuur en milieu

WOUDENBERG/LEUSDEN Waterschap Vallei en Veluwe verwijdert vanaf woensdag 26 januari vijf bomen rondom de Bruinenburgersluis. Dat is nodig omdat de sluis wordt gerenoveerd.

De van 1785 daterende Bruinenburgersluis ligt op de grens van Leusden en Woudenberg in de Grebbelinie. De sluismuren verkeren in slechte staat, er zitten scheuren in en metselwerk is weggedrukt. Dit is veroorzaakt door de bomen die op elke hoekpunt van de sluismuren en het sluishoofd staan. De bomen worden verwijderd om renovatie van het rijksmonument mogelijk te maken.

Tijdens het verwijderen van de bomen zijn het klompenpad Termatenpad en de kanoroute van 26 januari tot en met 28 januari niet te gebruiken. Het klompenpad wordt met hekken afgesloten en er wordt een omleiding ingesteld. Dit wordt ter plaatse aangegeven. Het in de buurt liggende klompenpad Schutpad blijft de hele week geheel toegankelijk. De kanoroute wordt geheel afgesloten.

Als mensen van de bijzondere plek foto’s willen maken, dan kan dat nog tot 26 januari. Van het vrijkomende hout maakt het waterschap zitbankjes en ook kan er, als daar behoefte aan is, uit het hout een aandenken gemaakt worden. Inwoners die daar belangstelling voor hebben kunnen zich melden via het volgende e-mailadres: bruinenburgersluis@vallei-veluwe.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie