Afbeelding

Zomerconcert in Dorpskerk Woudenberg met Arjan Veen

Muziek Deel je nieuws

Op zaterdag 6 augustus wordt de serie zomerconcerten in de Dorpskerk van Woudenberg.  voortgezet. Het belooft weer een bijzonder concert te worden waarin de talentvolle Woudenberger Arjan Veen zich zal laten horen op het historische Knipscheerorgel. Verder wordt medewerking verleend door Francien Post met de dwarsfluit.  Het concert belooft een mooie zomerse muzikale reis te worden door verschillende landen met muziek van Poulenc, Bach, Jehan Alain en een beroemde fluitsonate van Vivaldi.  Het concert begint om 16.00 uur. De toegang is vrij. Bij de uitgang bestaat de mogelijkheid voor het geven van een vrije gift.

 

Arjan Veen is concertorganist, kerkmusicus en dirigent. Hij is organist van de Maartenskerk in Doorn. Als Vesperorganist is hij verbonden aan de Domkerk te Utrecht. Arjan is verder actief als begeleider en zanger bij verschillende koren en ensembles.

Arjan Veen haalde zijn Bachelor- en Masterdiploma orgel aan het Rotterdamse Conservatorium en studeerde daar bij Aart Bergwerff, Ben van Oosten en Hayo Boerema. Zijn masterrecital orgel sloot hij summa cum laude af in 2015. Hij behaalde meerdere prijzen bij internationale orgelconcoursen en volgde onder meer masterclasses bij Hans-Ola Ericsson, Jürgen Essi en Peter Planyavsky. Verdere interpretatievorming geniet Arjan bij Joris Verdin te Antwerpen. Recent slaagde hij ook voor het Masterdiploma Koordirectie aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen.

 

Francien Post studeerde fluit aan het Utrechts Conservatorium bij Abbie de Quant. In 1990 behaalde zij het diploma Docerend Musicus en een jaar later het Solistendiploma. Ze speelt in diverse ensembles, waaronder het Collegium Storosum. Met cellist Sander Westphal en pianist Corien van den Berg maakt ze deel uit van Trioforte. Ook speelt ze vaak samen met de harpist Judith Jamin. Francien heeft ook een uitgebreide lespraktijk, verzorgt ze diverse workshops, jureert bij het Nationaal Fluitconcours en werkt als kamermuziek coach.

Het laatste concert in de zomerserie staat gepland op zaterdag 20 augustus. Dan bespeelt Maarten Kapel het orgel m.m.v. Christian Jongepier op de trompet.

 

advertentie
advertentie