Minimaregelingen zijn regelingen voor inwoners die moeten rondkomen van een laag inkomen.
Minimaregelingen zijn regelingen voor inwoners die moeten rondkomen van een laag inkomen. Stockfoto

Hulp voor Woudenbergers met een laag inkomen uitgebreid: ‘Meer inwoners recht op vergoeding’

28 januari 2023 om 16:25 Maatschappelijk

WOUDENBERG De gemeente Woudenberg heeft verschillende regelingen voor inwoners met een laag inkomen. Dit worden de minimaregelingen genoemd. Per 1 januari 2023 is de inkomensgrens voor deze regelingen verhoogd van 110 naar 130 procent van de bijstandsnorm. Het gaat hier om regelingen zoals de computerregeling, onderwijs- en de sport- en cultuurregeling. De verhoging van de inkomensgrens betekent onder andere dat meer inwoners met een baan recht hebben op de minimaregelingen.


,,We willen dat iedereen mee kan doen en gelijke kansen heeft in Woudenberg. En voorkomen dat onze inwoners in een achterstandsituatie en/of een sociaal isolement terechtkomen”, zegt de Woudenbergse wethouder Moniek van de Graaf. ,,Door de verhoging van de inkomensgrens krijgen meer inwoners recht op een vergoeding. Hiervan kunnen bijvoorbeeld schoolspullen, zoals een computer gekocht worden en contributie voor sport of zwemles betaald worden.’’

Minimaregelingen zijn regelingen voor inwoners die moeten rondkomen van een laag inkomen. Hieronder vallen inwoners met een bijstandsuitkering en met een laag inkomen uit werk of een andere uitkering. Per 1 januari van dit jaar is de inkomensgrens voor deze regelingen verhoogd van 110 naar 130 procent van het wettelijk minimumloon. Hierdoor kunnen meer inwoners in aanmerking komen voor een financiële vergoeding.

Als bijvoorbeeld een alleenstaande een inkomen heeft lager dan € 1554,35 netto per maand. Of een gehuwd iemand een inkomen lager dan € 2.220,50 netto per maand. Dan heeft hij of zij mogelijk recht op een vergoeding.

Meer informatie en een aanvraag indienen kan via de website van de Kleine Schans, dekleineschans.nl. Er kan ook worden gebeld naar De Kleine Schans of vragen kunnen worden gesteld aan de balie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie