Informatieavond over opvanglocatie Oekraïense vluchtelingen: ‘Herplaatsing gastgezin lastig’

12 november 2022 om 11:28 Maatschappelijk Joke van der Heide
De burgemeester stelde dat opvang in heel Nederland voor 98 procent vol is.
De burgemeester stelde dat opvang in heel Nederland voor 98 procent vol is.

WOUDENBERG Maandag 31 oktober hield de gemeente een informatieavond in De Kleine Schans over een nieuwe opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen op de Stationsweg West 10. De opkomst van omwonenden was groot. De nieuwe locatie is voor de groep Oekraïense vluchtelingen die sinds februari dit jaar worden opgevangen bij gastgezinnen in Woudenberg. Toen de oorlog uitbrak in februari werd door een aantal Woudenbergers via een platform, nu Stichting Woudenberg voor Oekraïne, in allerijl het initiatief genomen om opvang bij gastgezinnen te organiseren.

,,Ik wil mijn waardering uitspreken voor dit fantastische initiatief, waarbij Woudenbergers hun hart en huis openstelden voor Oekraïense vluchtelingen. Bij de start was de hoop dat het verblijf bij gastgezinnen van beperkte duur zou zijn. Er zijn helaas geen tekenen dat de oorlog op korte termijn stopt’’, vertelde burgemeester Magda Jansen.

Mis niks, lees alles van Woudenberg


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Woudenberg en omliggende plaatsen met De Woudenberger. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Woudenberger lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Woudenberg.