Afgelopen zaterdag vond de jaarlijkse veteranendag plaats.
Afgelopen zaterdag vond de jaarlijkse veteranendag plaats. Christa Veenvliet

Woudenbergse veteranen staan stil bij Veteranendag

3 juli 2022 om 07:52 Maatschappelijk

WOUDENBERG Afgelopen zaterdag vond de jaarlijkse veteranendag plaats. Een aantal Woudenbergse veteranen reisde af naar Den Haag en waren blij dat, nadat het evenement twee jaar geen doorgang kon vinden, zij nu wel een aantal oude dienstmaten weer terug konden zien. 

Zo liep Dennis in het defilé mee in de groep van het VST (Veteranen Search Team) die dit keer met 150 man voor het eerst meeliepen. In hun zwarte uitrukkleding zag het er strak uit. André daarentegen bekeek het geheel vanaf de zijlijn, maar maakte wel met onder andere oude peletonsmaten met een hoop mensen een gezellig praatje. Natuurlijk wel zijn baret op, waardoor ook gesprekken met onbekenden spontaan op gang kwamen. Tony werkte andere jaren op deze dag als commandant/coördinator erecouloir veteranenplatform. 

Omdat de medaille-uitreiking dit jaar verviel kon hij voor het eerst in burgerkloffie alles eens vanaf de andere kant bekijken en de dag met oud collega’s op z’n gemak beleven. De Woudenbergse veteranen proberen buiten het jaarlijkse evenement samen activiteiten te organiseren. Langzaam groeit de bekende groep.  Ben je veteraan en heb je interesse? Bel dan met André Brouwers 06-55927370 of met Rob Stuivenberg 06-53950904 voor meer informatie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie