Vorig jaar verliep de jaarwisseling alles behalve rustig in Woudenberg.
Vorig jaar verliep de jaarwisseling alles behalve rustig in Woudenberg. Kees van Kooten

Cameratoezicht en extra beveiliging bij jaarwisseling in Woudenberg

Maatschappelijk

WOUDENBERG Tijdens de jaarwisseling worden camera’s opgehangen op het Poortplein in Woudenberg. Ook zijn in de nacht van 31 december op 1 januari extra beveiligers actief in het dorp. Op deze manier willen politie en gemeente ervoor zorgen dat de jaarwisseling rustig verloopt, de schade beperkt blijft en de ongeregeldheden van vorig jaar zich niet herhalen.

De gebeurtenissen van vorig jaar rechtvaardigen volgens burgemeester Van Mastrigt het plaatsen van camera’s op het Poortplein. Het belang van de openbare orde en veiligheid, het voorkomen van ongeregeldheden en strafbare feiten en de persoonlijke belangen van bewoners wegen volgens haar zwaarder dan het individuele belang. Daarmee is deze maatregel in verhouding tot het doel dat de politie en gemeente ermee hebben.

,,De jaarwisseling heeft altijd iets bijzonders. We wensen elkaar het allerbeste, kijken terug op het afgelopen jaar en vooruit naar het jaar dat voor ons ligt. Daar passen de ongeregeldheden van vorig jaar niet bij. Wat er die nacht gebeurde was beschamend en ging alle perken te buiten. Ook getuigde het van geen enkel respect voor de hulpdiensten en de bewoners van de Nieuwe Poort. Door het gedrag van deze relschoppers startte het nieuwe jaar voor deze bewoners onrustig en angstig. Dat maakt dat ik besloten heb cameratoezicht in te stellen tijdens de jaarwisseling”, motiveert Van Mastrigt haar besluit.

Door gebruik te maken van cameratoezicht kunnen politie en gemeente snel inspelen op eventuele overlast en incidenten en daders sneller opgespoord worden. Ook vraagt de gemeente aan omwonenden om de politie te bellen als ze dingen zien die niet door de beugel kunnen of als zij overlast ervaren.

Alle informatie over de jaarwisseling is te vinden op www.woudenberg.nl/jaarwisseling.

advertentie