Afbeelding
Ben Nienhuis

Kunstproject Re-creatie op Reinaerde De Heygraeff genomineerd voor prijs

18 oktober 2021 om 16:24 Maatschappelijk

WOUDENBERG Het project Re-creatie op Reinaerde De Heygraeff is genomineerd voor de Elisabeth van Thüringenprijs. In het gastatelier Re-creatie werken verschillende kunstenaars en ontwerpers sinds 2020 aan het leggen van nieuwe verbindingen tussen De Heygraeff, waar mensen wonen met een verstandelijke en vaak ook lichamelijke beperking, en de recreatieve omgeving. Daarbij wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van restmaterialen uit de organisatie en de omgeving.  

De Elizabeth van Thüringenprijs is een prijs voor voor beeldstellende kunstprojecten in de zorg en wordt dit jaar voor de derde keer uitgereikt. Dit jaar staat de verbinding tussen mensen in tijden van corona centraal; hoe doe je dat of hoe heb je dat afgelopen tijd gedaan met kunst in de gezondheidszorg in Nederland? 

Re-creatie is uit vijftig inzendingen gekozen als één van drie genomineerde kunstprojecten. Ondanks de coronamaatregelen konden de kunstenaars in 2020 en 2021 op de Heygraeff werk blijven ontwikkelen. In een moeilijke tijd verbonden zij de Heygraeff met de ‘buitenwereld’, en zorgden zij voor vreugde, ontwapening en verwondering.  

De andere genomineerden zijn Cordaan Amsterdam & Spoken Word kunstenaars met ’Dementees’ en Forensisch Psychiatrisch Centrum Dr. S. van Mesdag & Tsjisse Talsma met ’Uitzicht’.  

Op 15 november 2021 wordt bekend gemaakt welk project de prijs heeft gewonnen.  Daarmee maakt Reinaerde kans op een bedrag van 10.000 euro dat besteed mag worden aan nieuwe Re-creatie kunstprojecten in 2022.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie