Afbeelding
Edith Hazelzet

Crowdfunding voor getroffen slachtoffers Leersum

Maatschappelijk

WOUDENBERG Sandra van der Burgh is zondagmiddag een online inzamelingsactie begonnen om getroffen inwoners van Leersum financieel te ondersteunen. Zij hoopt dat ook Woudenbergers hun steentje willen bijdragen.

Leersum is vrijdagavond zwaar getroffen door noodweer, waardoor huizen onbewoonbaar, auto’s zwaar beschadigd en wegen onbegaanbaar zijn. Het is volgens Sandra daarbij de vraag of de verzekering al deze schade zal gaan vergoeden. Er zijn namelijk verzekeringsmaatschappijen die dergelijke extreme weersinvloeden uitsluiten.

,,Ik kom zelf uit Amerongen, maar woon tegenwoordig in Zoetermeer. Ik voel me nog erg betrokken met de Leersummers. Het grijpt me aan om te zien hoe het dorp getroffen is door het noodweer”, aldus van der Burgh. ,,Omdat ik niet zelf mijn handen kan laten wapperen, doe ik via de website steunactie.nl de oproep om mee te helpen aan de wederopbouw van het getroffen dorp en haar inwoners.”

Voor nu staat het streefbedrag op 100.000 euro, maar dat is lang niet genoeg om alle gedupeerden te kunnen helpen. ,,Hopelijk kunnen we meer ophalen.” Er kan geld gedoneerd worden via https://steunactie.nl/actie/help-Leersum.

advertentie
advertentie