Afbeelding
Margot Sturkenboom

'Geslaagd regionaal tennisfestijn in blacklight'

11 november 2019 om 09:00 Maatschappelijk

WOUDENBERG Tientallen jeugdtennissers uit Woudenberg, Scherpenzeel, Maarn en Lunteren speelden zaterdag onder heel bijzondere omstandigheden tegen elkaar. De tennis- en padelbanen van de Woudenbergse tennisvereniging 't Schilt waren namelijk enkel verlicht door blacklight lampen. Door dit paarsachtige licht weerkaatsten alleen neonkleuren op. 

Tenniskids uit Woudenberg tennisten samen met  jeugdleden van de verenigingen uit Scherpenzeel (de Bree), Maarn en Lunteren.
Het idee voor een gezamenlijke activiteit werd ongeveer een jaar geleden geboren. De jeugdcommissie van 't Schilt had de jeugdcommissies van verenigingen uit de directe omgeving uitgenodigd om te brainstormen over een eventuele samenwerking. Er werd gepraat over het gebruikmaken van elkaars expertise, het indien nodig gebruikmaken van elkaars jeugd om voor elk kind een passende competitievorm te kunnen bieden en eventueel samen activiteiten te organiseren, Sommige verenigingen hebben het momenteel moeilijk door een teruglopend ledenaantal en door samenwerken kan er toch een  heel leuk aanbod worden verzorgd. ,,En leuke activiteiten trekken weer nieuwe jeugdleden aan. Enkel en alleen een win-win situatie.''

Zo'n zestig kinderen deden zaterdag mee en kwamen in felle kleding om te tennissen. Tevens was er de mogelijkheid om, in het opgeknapte clubhuis van 't Schilt, de rackets en de kleding verder op te pimpen. Ook was er veel schmink aanwezig. Wie er bij welke club hoorde was, werkelijk niet meer belangrijk. Alle kinderen waren op deze wijze gelijk qua kleding. In groepen werd er getennist en gepadeld. De organisatoren kijken terug op een zeer geslaagde activiteit voor de tennisjeugd uit de regio.
 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie