Voorbereidingen Haantjesdag in volle gang: ‘Het voelt als een grote reünie’

23 mei, 09:04 Evenementen Agnès Peters
Een eerdere editie van Haantjesdag in Woudenberg.
Een eerdere editie van Haantjesdag in Woudenberg.

WOUDENBERG Kraampjes, livemuziek, een hapje en een drankje. Zaterdag 11 juni viert Woudenberg het jaarlijks terugkerende Haantjesdag. De organisatie is al druk bezig met de voorbereidingen. ,,De Voorstraat en de Dorpsstraat zullen dit jaar weer vol staan met kraampjes”, vertelt Agnès Peters, voorzitter van Stichting Haantjesdag Woudenberg. Wat kunnen we allemaal verwachten?

Haantjesdag is een Woudenbergs evenement dat op de tweede zaterdag van juni plaatsvindt. De naam is afgeleid van het gemeentewapen waarop drie hanen staan afgebeeld. ,,’s Ochtends wordt de dag feestelijk afgetrapt met een ontbijt met de Eierhoogheden bij restaurant de Sous-Chef. Mensen die 11 juni of 31 oktober, de verjaardag van de Eierkoningin, jarig zijn, zijn die ochtend van harte welkom om..

Mis niks, lees alles van Woudenberg


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Woudenberg en omliggende plaatsen met De Woudenberger. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Woudenberger lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Woudenberg.