Gastlessen politiek op basisscholen: ‘Kinderen weten al veel van politiek’

26 jan 2022, 09:39 Politiek
CDA
De gastlessen zijn ter voorbereiding van het kinderdebat op 16 februari.
De gastlessen zijn ter voorbereiding van het kinderdebat op 16 februari.

WOUDENBERG De komende weken geven verschillende CDA-kandidaten de groepen 8 van alle Woudenbergse basisscholen een gastles over de gemeenteraadsverkiezingen en de politiek in de gemeente Woudenberg. Co Meerveld, voorzitter van het CDA-bestuur trapte de gastlessen af bij de Jan Ligthartschool in Woudenberg. ,,Tot mijn verbazing wisten de leerlingen al heel veel over de landelijke politiek. Ik heb geprobeerd dat te vertalen naar de lokale politiek. Het was erg leuk om te zien dat alle kinderen zo enthousiast meededen.”

 ,,Door middel van deze lessen wil ik de kiezers van de toekomst kennis laten maken met de politiek”, vertelt de Woudenberger. ,,Kinderen zien van alles gebeuren: er stond een nieuw kabinet op het bordes, er was weer e..

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Mis niks, lees alles van Woudenberg


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Woudenberg en omliggende plaatsen met De Woudenberger. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Woudenberger lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Woudenberg.