Voor dit buffet waren zoveel aanmeldingen dat er twee avonden zijn georganiseerd.
Voor dit buffet waren zoveel aanmeldingen dat er twee avonden zijn georganiseerd. Hannie van de Veen

Senioren genieten van Chinees buffet

24 september 2019 om 15:35 Evenementen

WOUDENBERG Al jarenlang organiseert Seniorenbelangen, voorheen Anbo, buffetten voor hun leden uit Woudenberg, Scherpenzeel en Renswoude. Vooral uit Scherpenzeel komen er steeds meer leden.

De leden uit de drie dorpen zitten tijdens de activiteiten gezellig door elkaar en er wordt heel wat afgekletst. Aan dit sociaal gebeuren beleven vooral alleengaanden veel plezier. Dat sociale aspect is het doel van de SB-activiteiten zoals de dagtochten, de 5-daagse reis en de buffetten. De buffetten in mfc de Schans worden daarom altijd druk bezocht. In september is het Chinese buffet, in december het stamppottenbuffet en in april een warm/koud buffet.

Voor dit Chinese buffet waren zoveel aanmeldingen dat het verdeeld is over twee avonden. Vrijdag kwamen er 95 bezoekers en op vrijdag 27 september worden 55 gasten verwacht. Het buffet van komende vrijdag begint later zodat dat ook mensen die nog werken erbij kunnen zijn. Niet alleen leden zijn welkom maar ook introducees.

De aanwezigen mogen bij de buffetten zoveel eten als ze kunnen. Bestuurslid Truus Veenendaal. ,,De Chinees uit Woudenberg verzorgt alles altijd fantastisch. 's Middags komen ze al borden, bestek en kroepoek brengen. Daarna komen de bakken die we zelf met warm water moeten vullen voor de gerechten er in gaan. Omdat er zoveel belangstellenden zijn hebben we het buffet nu niet in de zaal, maar in een andere ruimte opgesteld. Zelf zorgen we voor toetjes, dit keer zijn dat wolkentoetjes."

En bijzonder moment tijdens dit buffet was de huldiging van de 85-jarige Tonnie Hensen door Frits Velker. Tonnie is ruim twintig jaar vrijwilligster geweest maar moet daar om gezondheidsredenen mee stoppen. Ze ontving een boeket met rode rozen voor haar inzet.

v.l.n.r. Truus Veenendaal, Tonnie Hensen en Frits Velker
Afbeelding
Afbeelding
Frits Velker en Truus Veenendaal bedanken Tonnie Hensen
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie