Afbeelding
Bibliotheek Noordwest Veluwe

De Nationale Voorleesdagen in de bibliotheek

25 januari 2023 om 09:46 Activiteiten

WOUDENBERG Voorlezen vergroot de woordenschat, prikkelt de fantasie en versterkt de band tussen ouder en kind. Wie van jongs af aan de liefde voor boeken en verhalen meekrijgt, leest en leert makkelijker en heeft daardoor een streepje voor in het leven. Om voorlezen te stimuleren pakt de Bibliotheek Eemland flink uit tijdens de Nationale Voorleesdagen, van 25 januari tot en met 4 februari.

Er is dan een bomvol activiteitenprogramma voor peuters, kleuters en hun (groot)ouders en verzorgers. Op 25 januari is de aftrap met Het Nationale Voorleesontbijt: in het hele land lezen bekende Nederlanders en lokale helden voor in de kinderopvang, op scholen en in bibliotheken en boekhandels. In de bibliotheek in Woudenberg is dat op woensdag 25 januari van 9.30 tot 10.30 uur. Burgemeester Jansen-van Harten komt voorlezen. De ontbijtjes worden gesponsord door Albert Heijn Eemplein, Dirk van den Broek Leusden-Zuid, Jumbo Woudenberg en Boni Hoogland.

Naast de Voorleesontbijten en het Voorleesfestival zijn er in alle vestigingen van Bibliotheek Eemland Voorleesfeestjes en Meespeelvoorstellingen. Het Voorleesfeestjes De Bijzondere Beer is op vrijdag 27 januari van 15.00 tot 16.00 uur in de Bibliotheek Woudenberg. De Meespeelvoorstelling Maximiliaan Modderman is op woensdag 1 februari van 15.00 tot 15.30 uur in de Bibliotheek Woudenberg. Maximiliaan Modderman geeft een feestje is uitgeroepen tot Prentenboek van het Jaar! Maximiliaan Modderman is alleen thuis en organiseert een feest voor zijn speelgoedbeesten. Met taart. Het wordt een wild feest. En een vies feest. Wat zullen mama en papa zeggen als ze thuiskomen? Een uitbundig en herkenbaar verhaal voor alle kinderen die er weleens een puinhoop van maken.

Tijdens de Nationale Voorleesdagen krijgen kinderen van 0 t/m 6 jaar het voorleesknuffeltje van Maximiliaan Modderman cadeau bij hun inschrijving bij de bibliotheek. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie