Het verhaal speelt zich af in een tijdelijk arrestantencentrum.
Het verhaal speelt zich af in een tijdelijk arrestantencentrum. Ab van den Pol

‘t Scherm speelt Dubbelspel: ‘Dit stuk was een verrassing’

9 november 2022 om 09:48 Activiteiten

WOUDENBERG Op vrijdag 4 en zaterdag 5 november speelde toneelvereniging ’t Scherm het blijspel Dubbelspel in de cel, geschreven door Jos Schepers en onder regie van Mirjan Schep. Het waren twee avonden met enthousiast publiek. 

Het verhaal speelt zich af in een tijdelijk arrestantencentrum waar we Wesley (André Nederlof) zien, die vastzit voor een “kraakie”. Hij wil alleen niet zeggen waar hij de buit gelaten heeft. Zijn op geld beluste, ietwat ordinaire vriendin Tamara (Olga van Dongen) denkt door de bewaakster te hypnotiseren hem er wel uit te krijgen. Het zorgt voor chaotische taferelen als niet de bewaakster maar de interieurverzorgster Karin (Annemieke de Brons) gehypnotiseerd wordt en in de ban raakt van klusjesman Tom (Eize Oosting) en zelfs in de cel gezet wordt. 

De gevatte grappen van bewaakster Wilma (Klaske Keller) die het niet zo nauw neemt met de regels. In tegenstelling tot bewaakster Paulien (Josien ter Maten), die niet vaak genoeg kan zeggen dat regels toch echt regels zijn. Er werd goed gelachen om de lallende “Lang Leve de Koning Hoera Hoera” oranjefan Trudi Munsterman (dubbelrol Dicky Vlastuin). Ook de debutanten Marga Prent en Paula Ligtenberg hielden zich goed staande in hun rollen als directrice mevrouw Smulders en studente Journalistiek Fleur van Vooren. Het einde had een verrassende ontknoping waarbij de undercover rechercheur, die dubbelspel speelt (Dicky Vlastuin), en de studente ervoor zorgen dat Wesley zijn mond voorbij praat en vertelt waar de buit verstopt is. De gastrolletjes van het “koninklijk paar” als afsluiting zorgden voor hilariteit bij het publiek. Wethouder Van de Graaf was ook aanwezig. ,,Dit stuk was een verrassing. Alles zit erin: liefde, ondeugende boeven, gezelligheid en vooral veel humor.”

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie