Afbeelding
Klaas Haitsma

Dierenambulance Haan van het Jaar

Activiteiten

WOUDENBERG Stichting Woudenberg Dierenambulance e.o. is zaterdag tijdens Haantjesdag uitgeroepen tot Haan van het jaar 2022. De eretitel is voor een Woudenberger die een positieve bijdrage aan het dorp of de bekendheid daarvan heeft geleverd.  

Locoburgemeester Henk-Jan Molenaar overhandigde voorzitter Eric Vreezen het beeldje van een haan. ,,De Haan van het jaar is een prachtige erkenning voor Woudenbergse dierenambulance  Dik verdiend voor al het werk dat vrijwilligers doen voor dieren in nood in en om Woudenberg.’’ 

Haantjesdag begon zaterdag traditiegetrouw met een ontbijt, georganiseerd voor inwoners die deze dag jarig zijn of op de verjaardag van de Eierkoningin. Wethouder Daphne de Kruif en kinderburgemeester Sara Scholte schoven met de Eierhoogheden gezellig aan.

In het zonovergoten centrum van Woudenberg begonnen daarna de activiteiten, die ook veel bezoekers trokken. Een poppenkraam trok net als een kraam met bewegende speelgoedbeestjes veel bekijks. Ook de kersen uit de Betuwe en de Hollandse aardbeien gingen van hand tot hand. Uiteraard waren er tal van optredens, onder meer van muziekgezelschap Fidelio.

De organisatie laat weten  zeer tevreden terug te kijken op de Haantjesdag.

Afbeelding
De Woudenbergse Eierhoogheden (derde en vierde van links) waren niet de enige 'royals', ook de Kersenkoningin en -prinses uit Cothen, de  Bloemenhoogheden Flora en Florina uit Voorthuizen, de Heidehoogheden Calluna en Erica uit Ede en de Bloemenkoningin uit Leersum waren aanwezig.
Het Haantjesdagontbijt. Wethouder Daphne de Kruif, kinderburgemeester Sara Scholte en de Eierhoogheden schoven gezellig aan.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Gezellige Haantjesdagdrukte in het centrum van Woudenberg.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie